REVIEW

Trucuri în bucătărie: Cele mai sigure și ușor de aplicat metode de a evita lacrimile când tăiem ceapa

healthline.com

Tăierea cepei nu este cu siguranță pasiunea preferată a nimănui. Supărătoare pentru ochi, stârnește secreția de lacrimi și toți am prefera să o putem mânca fără să ne chinuim.

Potrivit experților, lacrimile sunt utile, curățând ochii și corpul, dar cu toate acestea nu este plăcut să te usture ochii. Dar există câteva trucuri cu care vom scăpa cu ușurință de ele în timp ce tăiem ceapa.

CITEȘTE ȘI: Un medic dezvăluie de ce ceapa este esențială pentru sănătatea oaselor

Puneți cuțitul și ceapa în frigider

Răciți doar cuțitul și ceapa timp de 15 minute, deoarece temperatura scăzută va ajuta la reducerea vaporilor, astfel încât membranele mucoase nu vor fi afectate atât de mult la tăierea cepei.

Folosiți apă la tăiere și curățare

Deciți ceapa sub un jet de apă rece, umezind și cuțitul, și astfel o parte din substanța de care ne plângem se va dizolva și nu ne va face rău.

Folosiți un cuțit ascuțit

Dacă cuțitul este tocit, ceapa se zdrobește și eliberează mai mult lichid și vapori. Dacă este bine ascuțit, însă, vă veți scuti de acest necaz.

CITEȘTE ȘI: Efectul medicament al sucului de ceapă: Cum calmează tusea și criza de astm

Puneți oțet pe suportul de tăiat

Oțetul va neutraliza ceea ce ne face să plângem. Problema este că, după aceea, ceapa va avea gust de oțet. Dacă nu este pentru salată, este mai degrabă o opțiune foarte extremă.

Comentarii: