NUTRITIE

Trucuri în bucătărie: Cum gătești pieptul de rață pentru a avea parte de un preparat delicios

Trucuri în bucătărie: Cum gătești pieptul de rață pentru a avea parte de un preparat delicios. Cheia gătirii corecte stă în faptul că el trebuie fasonat, aranjat, crestat într-un anumit fel care permite rumenirea potrivită a cărnii.

Lasă-l la temperatura camerei măcar o oră

Cel mai important secret este că pieptul de rață nu trebuie gătit imediat dupa ce l-ai scos din frigider. Trebuie să te asiguri că bucățile de carne au stat la temperatura camerei măcar o oră înainte de a fi gătite.

CITEȘTE ȘI: Cum gătim pieptul de pui pentru a rămâne carnea fragedă

Pieptul de rață trebuie uscat de apă

De asemenea, pieptul de rață nu trebuie să fie ud. Apa rămasă se va transforma în vapori, iar atunci când vei pune carnea în tigaie, grăsimea va fierbe în loc să se prăjească, să se caramelizeze și să prindă acea culoare și textură frumoasă. Șterge bucățile de carne cu o hârtie absorbantă înainte de a începe fasonarea și crestarea pieptului de rață.

Fasonează cu atenție carnea – adică îndepărtează excesul de grăsime

Excesul de grăsime de pe margini, din părțile laterale ale cărnii trebuie îndepărtate, astfel încât atunci când bucata de piept de rață este gătită, pielea să nu se strângă și să îmbrace carnea, dându-i un aspect mai puțin estetic. Poți folosi resturile de grăsime rămase de la fasonare pentru a găti o garnitură de varză, de exemplu.

CITEȘTE ȘI: Carnea care blochează pierderea memoriei: Descoperirea făcută de cercetătorii americani

Crestează pieptul de rață

Înainte de a-l prăji, crestează pieptul de rață folosind un cuțit cu o lamă cât mai subțire. Trebuie crestat pe partea cu pielea, până aproape de stratul de carne. În felul acesta, grăsimea se va topi în tigaie, iar carnea va deveni crocantă și cu un aspect apetisant.

Comentarii: