REVIEW

Trucuri în bucătărie: Scapă de petele de grăsime ieftin şi uşor

Foto: Pinterest.com

Să nu murdăreşti mobilierul din bucătărie, aragazul ori hota atunci când găteşti este imposibil, însă există câteva sfaturi simple, ce te vor ajuta să cureţi petele de ulei cu uşurinţă.

Aşadar, ca să îndepărtezi grăsimea de pe mobila din bucătărie alege să încerci câteva soluţii simple, făcute în casă, precum:

Cele mai simple şi eficiente soluţii de curăţare a pereţilor! Elimină petele urâte instant

Soluţie cu oţet

Pune pe o cârpă uscată sau pe o lavetă oţet nediluat şi şterge bine dulapurile, clăteşte apoi laveta cu apă caldă şi şterge din nou dulapurile până îndepărtezi tot oţetul.

CITEȘTE ȘI: Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Opt obiceiuri care îți sabotează curățenia

Soluţie cu ulei mineral

Spre deosebire de uleiul vegetal, acesta nu lasă pete pe mobilă din bucătărie ci, dimpotrivă, ajută la îndepărtarea lor, potrivit clickpentrufemei.ro. Îl poţi folosi simplu, pe o lavetă sau pe un prosop cu care poţi şterge dulapurile, dar şi mânerele uşilor

Soluţie cu bicarbonat de sodiu

Înmoaie o lavetă sau o cârpă curată în apă, presară puţin bicarbonat peste ea şi apoi curăţă dulapurile din bucătărie. Poţi prepara şi o soluţie din bicarbonat de sodiu şi ulei mineral pe care le amesteci până devin o pastă omogenă. Cu această pastă poţi curăţa rapid grăsimea uscată de pe dulapurile din bucătărie

Soluţie cu detergent de vase

Pune într-un vas apă caldă şi două linguriţe de detergent de vase (apă caldă va ajută la îndepărtarea mai rapidă a grăsimii). Înmoaie un burete în soluţie şi şterge dulapurile cu partea abrazivă a buretelui, prin mişcări circulare.

CITEȘTE ȘI: 25% dintre microbii din casă se găsesc în baie. Trucuri pentru o curățenie care te ferește de boli

De asemenea, ca să cureţi petele de grăsime uscate de pe faianţă poţi încerca să-ţi prepari o soluţie cu bicarbonat. Tot ce trebuie să faci este să amesteci bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie şi apoi să ştergi gresia şi faianţa din bucătărie folosind partea abrazivă a buretelui. Ulterior, clăteşte cu puţină apă amestecată cu ulei de portocale, iar în urmă vei lăsa şi un miros plăcut. Aceeaşi soluţie o poţi folosi, de asemenea, şi pentru curăţarea aragazului.

Comentarii: