REVIEW

Trucuri în gospodărie: Cum să scapi de mucegaiul de la geamuri – Ai nevoie de doar doua ingrediente

avantaje.ro

Umezeala, condensul sau ploaia care se strecoară printre ramele de la geamuri cu defecte favorizează mucegaiul negru. Este un tip de mucegai care se infiltrează în perete și poate să ajungă inclusiv la vata de sticlă sau în spuma folosită drept izolație.

În acest caz, deja este prea târziu și nu mai poți salva situația. De aceea, trebuie să acționezi imediat de cum vezi petele de mucegai pe pereți.

Cum previi apariția mucegaiului la geamuri

Șterge condensul ori de câte ori apare, chiar dacă este pe rama geamului. Umezeala continuă la geamuri poate afecta și pereții de jur împrejur.

Aerisește cât mai des, câteva minute, pentru a lăsa pereții să se usuce dacă este umezeală în cameră, recomandă libertateapentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în plămâni atunci când usuci rufele în casă

Încearcă să depistezi sursa problemei: de unde apare umezeala și condensul pe geamuri. Poate că sunt rame care nu se închid etanș și frigul de afară pătrunde în casă.

Soluții pentru a combate mucegaiul negru la geamuri

Ramele din plastic sau din lemn vopsit pot fi curățate cu oțet diluat cu apă caldă sau doar cu oțet, dacă descoperi un strat de mucegai mai consistent.

Mucegaiul negru se curăță și de pe pereții din jurul geamului tot cu apă și oțet, folosind un burete curat.

CITEȘTE ȘI: Florile pe care TREBUIE să le ai în casă: Absorb umiditatea și toxinele din aer

O altă soluție eficienă este combinația dintre detergent lichid de vase, apa oxigenată și apa de la robinet. Dizolvă o linguriță de detergent lichid într-o ceașcă de apă și apoi adaugă o ceașcă de apă oxigenată. Soluția aceasta curăță și albește și ramele din plastic albe ale geamurilor termopan și pereții zugrăviți în alb.

După ce cureți muceagiul, lasă geamurile larg deschise, chiar dacă este frig. Pereții trebuie să se usuce bine!

Comentarii: