NUTRITIE

Tu ştii ce mănânci? Adevăruri scârboase din spatele unor alimente populare

Foto: Pinterest.com

Rafturile magazinelor sunt pline şi, de cele mai multe ori, cumpărăm alimentele care arată cel mai bine sau sunt frumos ambalate. Multe dintre alimentele pe care le vedem nu sunt chiar cele mai proaspete şi mai sănătoase. Tu ştiai aceste lucruri?

Mere acoperite cu ceară

Marile lanţuri de magazine achiziţionează mere acoperite cu ceară, pentru că pot fi păstrate o lungpă perioadă de timp. De aceea sunt strălucitoare şi arată atât de bine. Spală-le cu apă călduţă înainte de a le consuma pentru a elimina ceara, recomandă clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: De SEZON/ Ce NU știai despre banalul ARDEI COPT

Mierea, naturală sau nu?

Cum îţi dai seama dacă mierea pe care ai cumpărat-o este naturală? Adaugă o lingurinţă în puţină apă caldă. Dacă se dizolvă, înseamnă că este diluată cu sirop, adică este contrafăcută. Dacă este naturală vei observa că mierea prinde forma de fagure.

Un alt mod de a-ţi da seama dacă este naturală este să pui o picătură pe degete. Dacă este absorbită rapid în piele, atunci poţi fi sigur că este naturală.

Unt sau margarina?

Adaugă o bucăţică de unt în apă fiebinte. Cel de calitate este făcut din lapte sau smânână, în timp ce margarina este realizată din ulei de palmier. Aceasta din urmă nu se va dizolva niciodată în apă.

Jeleurile

Nu mai este un secret pentru nimeni că gelatina este făcută din oase, piele și ligamentele animalelor. Dacă vrei să renunți la ea, poți folosi agar-agar, gelatina de origine vegetală, obținută din algele roșii.

Cum alegi cafeaua boabe

Alege o cafea la un preț mediu. Cea ieftină nu este bună, cea scumpă are același gust. Cafeaua de calitate nu va fi niciodată depozitată în recipiente de plastic, ci doar în cele de metal și sticlă.

CITEȘTE ȘI: SUPRADOZA de vitamine. De ce este PERICULOASĂ și cum să o EVIȚI

Ciocolata cu puțin ingrediente

Fii atent la ingrediente. Cu cât mai scurtă este lista, cu atât e mai bună. Cicolata de calitate are un conținut ridicat de cacao și foarte puține derivate. Totodată, este de preferat să alegi una care conține ulei de cocos, nu ulei vegetal.

Înghețata cu fructe

Același sfat se aplică și în cazul înghețatei. Citește ingredientele! Cele cu arome de fructe de pădure sunt rareori anturale, astfel că mai sigur este să le alegi doar pe acelea care conțin fructe confiate sau nuci.

Comentarii: