NUTRITIE

De ce alimentele fermentate sunt următoarea tendință a superalimentelor

Foto: Pinterest.com

Potrivit studiilor efectuate recent exista o legatura intre bacteriile din intestine si sanatatea corpului in general. Si cea mai buna modalitate de a imbunatati flora intestinala este sa consumi alimente fermentate bogate in probiotice, scrie site-ul wtop.com.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa adaugi in dieta ta alimentele fermentate.

1. Alimentele fermentate imbunatatesc digestia

Alimentele fermentate sunt un fel de produse predigerate. Ceea ce inseamna ca sunt usor de digerat, iar corpul poate absorbi lesne nutrientii din ele.

CITEȘTE ȘI: Cum SĂ RECUNOȘTI tipurile de brânză de calitate

2. Fermentatia imbunatateste nivelul nutrientilor din alimente

Nu doar ca nutrientii sunt mai usor absorbiti din ele insa studiile au demonstrat ca lactatele fermentate furnizeaza mai multe vitamine decat laptele obisnuit. De asemenea, legumele, fructele, fasolea si cerealele au mai multi nutrienti dupa fermentatie.

3. Fermentatia ajuta, totodata, la eliminarea antinutrientilor

Prin fermentatie se elimina acidul fitic care exista in cereale, fasole, mazare, seminte, nuci si alune. Reducerea nivelului de acid fitic usureaza absorbtia de minerale astfel ca si tranzitul intestinal se face mai rapid.

Potrivit celor de la mindbodygreen.com, iata care sunt cele 5 alimente fermentate pe care toata lumea ar trebui sa le manance:

1. Varza murata. Alimentul contine vitaminele C, B si K. De asemenea furnizeaza o multime de probiotice, printre care lactobacili si pediococcus. Daca o cumperi din magazin si nu o faci in casa, alege sortimentul nepasteurizat.

CITEȘTE ȘI: Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

2. Kimchi. Se face din mai multe straturi de frunze de varza chinezeasca, care se indeasa intr-un vas mare de lut cu praz, usturoi, ghimbir, ardei iuti rosii si peste sarat si se acopera cu o marinata. Provine din bucataria coreana. Contine foarte vitamina C si caroten. Se consuma de obicei drept garnitura sau cu o tocanita.

3. Miso. Facuta din boabe de soia fermentata, miso este o sursa excelenta de mangan, zinc si antioxidanti. Este adesea folosita in retetele de supa, insa poate fi utilizata si in alte retete.

Foto: Pinterest.com

4. Iaurt de cocos. Iaurtul de cocos are un continut ridicat de probiotice si este mai usor de digerat decat iaurtul obisnuit. Nuca de cocos este antivirala, antifungica si antibacteriana si, in plus, este bogata in electroliti, calciu, potasiu si magneziu.

CITEȘTE ȘI: Schimbarea bruscă a vremii, PERICOL pentru sănătate: La ce dureri poţi fi supus

5. Muraturi. Salata de muraturi contine culturi de bacterii active si enzime. La fel ca si in cazul sauerkraut asigura-te ca alegi varianta nepasteurizata.

Comentarii: