SANATATE

Tusea persistentă poate ascunde o serie de boli grave

Foto: Pinterest.com

 

De multe ori, tusea trece de la sine sau cu tratamente ușoare. Însă, când tusea devine persistentă poate reprezenta un semnal de alarmă, în spatele ei ascunzându-se multe boli, printre care și rinita alergică. Netratată, aceasta poate duce la complicații precum astm.

Tusea nu este normală, indiferent dacă sunteți sau nu fumător. Este important să te prezinți la medicul specialist pentru a stabili cauzele acestei tuse, recomandă prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie, notează digi24.ro.

„Orice fel de tuse care persistă mai mult de șase, opt săptămâni, sub un tratament prescris adecvat, are nevoie de o atenție suplimentară și de un consult la medicul de specialitate.

Foto: Pinterest.com

Afecțiunile cel mai des întâlnite anunțate de tusea cronică sunt cele legate de sfera ORL, așa numitul sindrom al picăturii postnazale, secreția și inflamația de la nivelul nasului și gâtului care, evident, ajunge și mai jos la nivelul tractului respirator, normal, vor genera tuse. De asemena, există refluxul gastroesofagian și astmul,” spune specialistul.

ATENȚIE! Băuturile răcoritoare îți PROVOACĂ foame

Obiceiuri care îti perturbă somnul si implicit dieta

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă RENUNTI la pâine

„Semnalul esențial de alarmă este cancerul pulmonar. În cazul unei tuse persistente trebuie efectuată o bronhonscopie, endoscopia pulmonară pentru a elimina suspiciunea de cancer,” atrage atenția medicul.

Comentarii: