LIFESTYLE

Uluitor! David Popovici a zdrobit recordul mondial la 100 de metri, ce îi transmisese cel care a deținut performanța până astăzi

”Racheta” României a făcut deja valuri uriașe în bazinele de la Roma, la Campionatul European de Seniori, în capitala Italiei. Ieri, în semifinale, David stabilise un nou record european în proba de 100 de metri liber. Nu s-a mulțumit însă cu tripla – fiindcă doborâse nu unul, ci trei deodată. 46.98 de secunde era record european la juniori și seniori și record mondial la juniori.

Lui David Popovici i-au lipsit ieri doar 7 sutimi, ca să egaleze vechia performanță la 100 de metri liber, stabilită tot la Roma, în 2009, de brazilianul Cesar Cielo Filho (35 de ani).

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Care reușise atunci să scoată un timp de 46.91, îmbrăcat însă într-un costum de poliuretan, interzis mai apoi în concursurile de natație. Cesar Cielo Filho a anticipat parcă ce va urma. Și i-a transmis lui Popovici un mesaj pe rețelele de socializare care a făcut înconjurul lumii.

„Îmi provoci atacuri de cord! Continuă să faci o treabă grozavă, prietene. Noul record mondial se încarcă”, a fost postarea lui Cielo. Câteva ore mai târziu, puștiul-minune al natației mondiale i-a doborât recordul.

David Popovici este cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil. Nimeni nu a încheiat 100 de metri cu un timp mai bun: 46,86 secunde!

 

 

 

 

Comentarii: