LIFESTYLE

Un camerunez îndrăgostit de România vrea la naționala lui Rădoi: „În 3-4 ani sunt la lot!”

În criză de atacanți la națională, salvarea ar putea veni de unde nu se așteaptă nimeni! Serge Ekollo, vârful de 23 de ani al celor de la FC Buzău, se oferă să ajute naționala și trage tare la antrenamente pentru a ajunge printre „tricolori”.

Ekollo și-a propus să se însoare cu o româncă, să-și ia cetățenia și în 3-4 ani să joace pentru prima noastră reprezentativă. „Vreau să mă căsătoresc în România, să trăiesc aici, viața este mai ușoară aici, am fost în multe țări, nu este așa ca aici. Vreau să îmi iau cetățenia română și peste 3-4 ani să ajung să joc la naționala României. Dacă joc bine și sunt serios, am toate șansele”, spune atacantul Buzăului.

Vârful camerunez este îndrăgostit de tot ce înseamnă țara noastră, dar mai ales de partea gastronomică. „Îmi place viața din România, îmi plac femeile de aici, foarte frumoase, îmi place mâncarea …cel mai mult sunt înnebunit după mămăliguță cu brânză și smântână”, recunoaște Ekollo.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

S-a descurcat cu limba română

Ekollo este în România de mai bine de doi ani și mărturisește că nu i-a fost foarte greu cu limba. „Am învățat ușor limba, colegii meu vorbesc cu mine doar în română… Româna seamănă cu franceza, care e prima noastră limbă în Camerun, așa că nu a fost extrem de dificil, sunt multe cuvinte care seamănă. Am învățat întâi prostii, cuvinte de dragoste…”,  povestește africanul.

Maine, Ekollo are deplasare grea cu Buzăul la Iași. Dar înainte de a pleca spre Iași, echipa FC Buzău a participat la o acțiune caritabilă de susținerea educației noilor generații de copii.

Fotbaliștii și antrenorul Cristi Pustai au oferit pachete cu rechizite și dulciuri elevilor de la Școala Gimnazială P.H.Zangopol, iar tehnicianul le-a vorbit copiilor despre importanța școlii în educația lor.

Comentarii: