LIFESTYLE

Un jucător din naționala de rugby și un fost antrenor al „stejarilor” formează…vikingii!

Stelistul Alexandru Savin și fostul tehnician al selecționatei U 18 a „stejarilor”, Robert Sorin Ion, pregătesc fizic sportivii cu posibilități modeste într-un proiect suportat integral de ei.

Alex și Robert sunt doi oameni pasionați de rugby care fac…muncă patriotică. Petrec săptămânal ore bune la antrenamente pregătind fizic tinerii. Și-au botezat proiectul de suflet „Vikingii” și se țin de treabă indiferent dacă afară sunt 40 de grade sau minus 10!

„Când am început acest proiect am spus că nu avem nevoie de nici o recompensă, doar împlinirea sufletească că reușim să creem jucători și oameni desăvârșiți. Când eram antrenorul naționalei U18, am lucrat cu Ionuț Cazan individual, iar rezultatele au fost incredibile: a ajuns la naționala mare, a participat la Cupa Mondială. La câțiva ani distanță am început, mult mai organizat decât atunci, acest proiect Vikingii „, mărturisește Robert Sorin Ion, fostul antrenor naționalei de rugby U18 a României și inițiatorul proiectului Vikingii

Munca celor doi a dat roade, iar rezultatele se văd deja: elevii lor au ajuns la cel mai înalt nivel în România.

„Avem la pregătire 12 copii, majoritatea sunt la echipa națională de juniori, avem doi rugbiști la Steaua, unul la dinamo și unul la Timișoara, în Superligă. I-am luat când aveau 16 ani și mă bucur că acum văd la ei dezvoltare fizică și sportivă”, povestește Alexandru Savin, component al naționalei de rugby a României și co-inițiator al proiectului Vikingii.

CITEȘTE ȘI: Avertisment către părinţi: La ce vârstă pot avea copiii smartphone şi conturi pe Facebook, Twitter sau Instagram

Fetele trag la fel de tare ca băieții

Grupul de pregătire fizică nu este destinat exclusiv rugbyștilor, ci și fetelor. Una dintre ele, Diana, este mândria colegelor de la locul de muncă pentru forța și determinarea ei. Fata ridică sute de kilograme la fiecare antrenament.

„Mă bucur că timpul liber îl împart cu băieții, pentru că la munca de zi de zi lucrez doar cu fetele. Colegele mele de la muncă se mândresc cu mine, indiferent de situație, ele spun mereu: Ea este Diana, face rugby”, spune  jucătoarea de rugby Diana Călinoiu.

 

 

 

 

 

Comentarii: