LIFESTYLE

”Urare de olimpiadă” de la campioanele mici pentru senioarele de la tenis de masă: „Să faceți ca noi!”

Junioarele”tricolorele” au câștigat medalia de aur la Europenele de tenis de masă din Croația și le-au transmis senioarelor care se pregătesc de debutul la Jocurile Olimpice să aducă și ele în România cel mai prețios trofeu.

Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Adela Strună, Evelyn Ungvari și Ioana Sîngeorzan sunt eroinele delegației României la Campionatele Europene de tenis de masă, juniori. Fetele au dominat competiția pe echipe și au cucerit, fără emoții, medalia de aur, cu un sec 3-0 în finala cu Rusia.

Gândurile”tricolorelor” mici au zburat și către Tokyo, acolo unde senioarele se vor lupta pentru singura medalie care lipsește din vitrina de trofee a Federației, cea olimpică.

În Japonia, naționala feminină în componența Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs și Irina Ciobanu, va debuta la Jocurile Olimpice în compania Egiptului.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

„Suntem foarte încrezători că seniorii se pot întoarce cu medalii de la Tokyo”, mărturisește Camelia Mitrofan, componentă a echipei naționale a României.

Nici băieții nu s-au lăsat mai prejos și au cucerit medalia de bronz în competiția pe echipe, asigurându-și astfel calificarea la Campionatul Mondial.

„Adversarii nu ne dădeau șanse, dar am reușit să ne autodepășim și să le arătăm tuturor ce putem. Cu siguranță România este una dintre puterile europene la tenis de masă”, spune Istrate.

 

 

 

 

Comentarii: