SANATATE

Vârsta la care ar trebui să începi să îți măsori tensiunea arterială

Vârsta la care ar trebui să începi să îți măsori tensiunea arterială. Măsurarea regulată a tensiunii arteriale este o măsură importantă pentru prevenirea și controlul bolilor cardiovasculare.

Cardiologul rus Dr. Zhana Anenkova a dezvăluit la ce vârstă ar trebui să înceapă tinerii să măsoare regulat valorile acestui indicator. Potrivit acesteia, de la vârsta de 30 de ani este necesar să se monitorizeze regulat presiunea.

Experții notează că presiunea normală nu ar trebui să depășească 120 la 80. Dacă înregistrați o creștere chiar și o singură dată, verificările ar trebui să fie sistematice.

CITEȘTE ȘI: Vitaminele care îți pot crește tensiunea arterială: La ce să fii precaut

Prevenirea hipertensiunii arteriale

Stilul de viață al unei persoane joacă un rol important în prevenirea hipertensiunii arteriale. Pentru a evita complicațiile, pe lângă monitorizarea presiunii, este necesar să se monitorizeze greutatea și indicele de masă corporală, să se renunțe la nicotină și la țigări, să se desfășoare o activitate fizică zilnică și să se încerce să se respecte principiile unei alimentații adecvate. Nu trebuie să uitați de fructe și legume, dar este recomandabil să evitați sarea.

Expertul spune, referindu-se la observațiile personale din practica sa, că persoanele cu un caracter „complex” au boli mai grave ale sistemului cardiovascular.

Potrivit ei, o persoană cu un comportament ostil, respingător, închis și gânduri negative, predispusă la izolare socială, este mai probabil să experimenteze stresul, ceea ce, la rândul său, crește factorii de risc pentru dezvoltarea bolilor de inimă și de vase de sânge.

Potrivit specialistului, astfel de persoane fie nu-și dau frâu liber emoțiilor, fie, dimpotrivă, o pot face în mod agresiv. Expertul a comentat, de asemenea, principiile unei alimentații adecvate pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. În special, ar trebui să dați preferință alimentelor vegetale în locul celor de origine animală, să reduceți consumul de sare, să eliminați sau să limitați consumul de trans-izoacizi și să creșteți cantitatea de legume și fructe la 400-500 de grame.

Expertul oferă și alte recomandări:

  • Carnea poate fi inclusă în alimentație, dar în cantități moderate.
  • Eliminați sau limitați aportul de grăsimi trans – acestea sunt alimente procesate și gata de consum care conțin uleiuri de gătit procesate. De exemplu, margarinele tari, chipsurile, biscuiții, brioșele, brioșele, biscuiții.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă ce mănânci: Alimentele care îți cresc imediat tensiunea arterială

  • Introduceți o alimentație mai variată cu fibre – 35-45 de grame zilnic. Aceasta include produse din cereale integrale – pâine din făină integrală, terci din cereale neprocesate – hrișcă, fulgi de ovăz. Ar trebui să se acorde prioritate fulgilor de ovăz tradiționali, care sunt fierți timp de 20-30 de minute.
  • Limitați consumul de carbohidrați rafinați – produse de patiserie, produse de cofetărie, băuturi dulci carbogazoase, sucuri de fructe.
  • Includeți în alimentația dumneavoastră nuci – fără sare și zahăr. Se pot consuma 30-50 de grame pe zi.
  • Grăsimile trebuie să fie nesaturate, monosaturate sau polinesaturate – acestea sunt uleiul de porumb, de măsline, de in, de floarea-soarelui, de pește.
  • Se recomandă să se acorde prioritate peștelui în locul cărnii.
  • Renunțați la alcool, recomandă actualno.com.

Comentarii: