Vârsta la care oamenii sunt cu adevărat fericiți: Ce spun oamenii de stiință. Potrivit oamenilor de știință, tinerețea nu mai este considerată cea mai fericită perioadă din viața unei persoane. Un studiu a fost efectuat în numele ONU în țările dezvoltate. Acesta a arătat că satisfacția vieții crește odată cu vârsta, relatează ziarul Express.
Vârsta la care oamenii sunt cu adevărat fericiți
În timp ce fericirea umană tipică obișnuia să aibă o curbă în formă de U (copilărie fericită, tinerețe sălbatică, educație dificilă și o scădere a stresului odată cu creșterea veniturilor), acum experții în bunăstare spun că satisfacția noastră crește odată cu vârsta.
CITEȘTE ȘI: Fericirea nu este doar o iluzie: Cum să ai parte de ea, conform unor cercetători de la Harvard
Oamenii de știință care au realizat studiul au comentat că tinerii nu ies din casă la fel de des, se întâlnesc mai rar cu prietenii, comunică mai puțin cu alte persoane și, în schimb, petrec mai mult timp în fața dispozitivelor mobile. Potrivit oamenilor de știință, adevărata fericire apare în viața unei persoane cândva după vârsta de 45 de ani.
Sfaturi simple pentru fericire
Experții oferă și câteva sfaturi simple pentru fericire. De fapt, viața este mult mai simplă decât o vedem noi.
Schimbă-ți atitudinea față de evenimentele care se întâmplă
Fericirea nu este niciodată departe de noi – este în orice, chiar și în lucrurile care par nesemnificative la prima vedere. În cerul albastru, în iarba verde, în râsul celor dragi și chiar în respirația ta. Te vei simți fericit dacă nu mai alergi tot timpul undeva și privești lumea într-un mod nou. Experții recomandă următoarele:
Priviți stelele noaptea.
Inspiră și expiră profund pentru a te calma.
Luați o pauză de la gadgeturi seara și petreceți timp cu familia sau singur.
Faceți o plimbare cu un prieten într-un loc liniștit și relaxați-vă într-o companie plăcută.
Începeți să vă înțelegeți
Încercați să vă tratați sentimentele cu inima. Rareori recunoaștem ceea ce simțim cu adevărat. Pe lângă faptul că nu vrem să ne arătăm slăbiciunea în fața străinilor atunci când suntem singuri, ne ascundem adevăratele sentimente și pentru că avem impresia că ar trebui să fim mai indiferenți la tot ceea ce se întâmplă în viața noastră. Începeți să vă recunoașteți emoțiile și veți descoperi că este mult mai plăcut decât negarea.
Fundamentul fericirii este recunoștința
Uneori pare că nu poți simți fericirea fără să realizezi cum este să fii dezamăgit. Amintiți-vă cum v-ați simțit când ați avut o durere de cap teribilă și apoi v-ați trezit în dimineața următoare și nu ați simțit niciun disconfort. Nu este asta fericire?
CITEȘTE ȘI: TOP 5 obiceiuri nocive: Cum ne stricăm singuri fericirea și ne umplem de negativism
Nu mai avea așteptări cu privire la viitor
Sigur, puteți visa la viitor, dar trebuie să vă concentrați și asupra momentului prezent. Speranța ușurează dificultatea momentului prezent, dar nu ușurează durerea și suferința. Este important să trăiți în prezent, nu în viitor.
Comentarii: