LIFESTYLE

Vestea care aduce bucurie: meciurile de handbal din weekend s-ar putea juca cu spectatori!

Antrenorii și jucătorii echipelor masculine calificate în Final Four-ul Cupei României FAN Courier așteaptă cu nerăbdare astăzi anunțul oficial privind posibilitatea ca meciurile CS Dinamo – CSM Bacău și Steaua – AHC Dobrogea Sud, programate mâine în Sala Polivalentă din București, să se joace cu fani în tribună.

Ieri, reprezentanții Guvernului României au anunțat noi decizii cu privire la măsurile de relaxare care se impun în aceste zile, ca urmare a scăderii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-COV 2.

„Avem un public foarte apropiat de echipă, ar fi extraordinar să-i avem în tribună la aceste meciuri. Ar fi un plus de energie pentru noi în încercarea de a câștiga trofeul”, a mărturisit Constantin Ștefan, antrenorul lui Dinamo.

„Nu știm care va fi reacția sportivilor, după această perioadă fără fani. Ce se întâmplă acum se potrivește cu replica lui Brad Pitt din filmul Moneyball: „Ne adaptăm sau murim”. Sperăm să ne adaptăm”, a spus și antrenorul Bacăului, Sandu Iacob.

„Nici nu știu ce însemnă să antrenez o echipă într-un meci disputat cu spectatori, am simțit acest lucru doar din postura de jucător, dar cu siguranță pentru asta muncește toată lumea, să fie răsplătit de public”, a completat stelistul Marius Stavrositu.

„Constanța și suporterii așteaptă cu mare nerăbdare acest moment, sunt convins că deja fanii se mobilizează si vor găsi o soluție să fie alături de noi, pentru că de mai bine de un an jucăm cu sălile goale. Jucătorii din teren simt altfel energia publicului”, este de părere Rudi Stănescu, președintele Dobrogei Sud.

„Tot ce înseamnă sport și cultură este cu și despre public. Nu avem public, nu existăm. Publicul este și va rămâne barometru în absolut tot”, a concluzionat șeful federației Alexandru Dedu.

CITEȘTE ȘI: Cât de indicate sunt, de fapt, exercițiile CU GREUTAȚI /STUDIU

Dinamo, marea favorită

Deținătoarea Cupei, Dinamo, are o misiune, cel puțin teoretic, mai ușoară în semifinalele de mâine. ”A fost un sezon greu și atipic, am avut multe probleme, dar suntem bucuroși că am luat titlul în Liga Națională și acum ne dorim să câștigăm competiția „surprizelor”, una foarte importantă pentru noi, pentru că avem ca obiectiv câștigarea trofeului”, a anunțat antrenorul dinamovist Constantin Ștefan.

Sorții au decis ca meciurile din Final Four-ul Cupei României FAN Courier să se dispute astfel:

Ora 11.00: Dinamo – CSM Bacău

Ora 15.30: Steaua – AHC Dobrogea Sud

Ambele partide, ca și finala mica și finala mare a competiției, vor avea loc în Sala Polivalentă din București. Lupta pentru trofeu se va da duminică, de la ora 15,30. Toate partidele din F4 sunt transmise în direct de TVR.

 

 

 

Comentarii: