LIFESTYLE

Video | Prințul William, în lacrimi: Ce anume l-a făcut să-și aducă aminte de suferința prin care a trecut

cnn.com

Prințul William și Kate Middleton au participat la inaugurarea memorialului Glade of Light, dedicat victimelor atentatului de pe Manchester Arena din 2017. Ducele de Cambridge a ținut un discurs emoționant despre pierdere și doliu, făcând referire și la moartea mamei sale, Prințesa Diana, și la impactul pe care acest eveniment tragic l-a avut asupra sa.

„Catherine și cu mine știm că impactul acestei atrocități va dura toată viața și dincolo ea, și că procesul de vindecare e unul continuu. Vrem să vă asigurăm pe toți cei care vă chinuiți că ne gândim la voi”, și-a început discursul Prințul William.

CITEȘTE ȘI: Lucrurile neştiute din viaţa familiei regale britanice: Cum se comportă Prinţul William cu proprii copii

„Fiind o persoană care trăiește cu propria sa suferință, știu de asemenea că ceea ce contează cel mai mult pentru cei îndoliați este ca cei pe care i-am pierdut să nu fie uitați. E reconfortant să îți amintești. Făcând asta, chiar dacă au fost luați de lângă noi teribil de devreme, continuă să trăiască”, a spus Prințul William vizibil emoționat și ținându-și cu greu lacrimile în frâu.

Apoi, acesta a vorbit despre victimele atentatului, spunând că „Ne-au schimbat viața. Au fost iubiți și sunt iubiți. Tocmai de aceea memorialele precum Glade of Light sunt atât de importante. De aceea eu și Catherine am vrut să fim astăzi alături de voi”.

Pe 1 iulie 2021, Prințul William și Prințul Harry au dezvăluit la Palatul Kensington statuia realizată în cinstea mamei lor, Prințesa Diana. Data aleasă nu a fost una întâmplătoare, fiindcă în acea zi Diana ar fi împlinit vârsta de 60 de ani, scrie elle.ro.

Chiar dacă toată lumea se aștepta ca cei doi prinți să țină discursuri individuale, aceștia au făcut publică o declarație comună, în care au subliniat felul în care și-ar dori că lumea să și-o amintească pe mama lor, pentru dragostea, puterea și caracterul ei, calități care au schimbat viețile oamenilor din întreagă lume, inspirați de prințesă.

CITEȘTE ȘI: Kate Middleton dă din casă: Dezvăluire jenantă despre obiceiurile Prinţului William

„Astăzi, în ziua în care mama noastră ar fi împlinit 60 de ani, ne aducem aminte de dragostea, de puterea și de caracterul ei – calități care au făcut-o o adevărată forță în întreaga lume, reușind să schimbe nenumărate vieți în bine. În fiecare zi ne dorim să fi fost alături de noi și speranța noastră este că această statuie va fi văzută ca un simbol etern al vieții și al moștenirii sale”, au spus Prințul William și Prințul Harry.

Comentarii: