LIFESTYLE

Viitorul sună bine pentru puștii de la tenis de masă

După s-au întors acasă cu rezultate excelente de la cel mai important concurs de după pandemie, Top 10 Europa, Juniorii I și II au făcut o pregătire comună la Ploiești cu sportivi suedezi de vârsta lor, pe baza unui parteneriat între Federația Română de Tenis de Masă și cea scandinavă.

Viitorul sună bine la tenisul de masă, câțiva puști le calcă pe urme fetelor și băieților de la naționalele mari. Iulian Chirița și Andrei Istrate au câștigat medaliile de argint, respectiv de bronz, la Juniori II, iar Elena Zaharia, medalia de bronz, la prima participare a ei la Junioare I.

 „Sunt foarte fericit cu această această medalie, au fost meciuri foarte grele, strânse, am jucat foarte bine, am simțit mingea bine, am fost motivat, am fost la două mingi de locul 1″, spune medaliatul cu argint la Junior II, Iulian Chiriță.

Andrei Istrate a obținut bronzul la prima sa participare la Top 10 Europa. „Am reușit să câștig 5 meciuri și să pierd doar două, unul chiar la colegul meu de echipă, Iulian Chirița”, mărturisește tânărul sportiv.

Elena Zaharia, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din Europa, la categoria ei de vârstă, în primul an la Junioare I s-a întors acasă cu medalia de bronz.

„Mă bucur că am putut fi pe podium, deoarece anul trecut am câștigat, dar a fost medalia de aur la cadeți și contează foarte mult pentru mine că am început bine junioratul”, spune și Elena Zaharia.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Laude din partea suedezilor

După ce au venit de la Berlin, tinerii au mers la Ploiești, la a doua pregătire comună cu sportivii suedezi, în cadrul parteneriatului semnat între Federația Română de Tenis de Masă și cea suedeză.

Iar antrenorii suedezi au numai cuvinte de laudă la adresa sportivilor români! „Nivelul sportivilor români este unul ridicat. Și fetele, și băieții sunt într-o formă foarte bună, sunt o generație puternică”, spune Tobias Bergman, antrenorul lotului de Juniori I și Juniori II, Suedia.

„Sunt jucători foarte puternici, la toate categoriile, o generație foarte bună”, este convins și celălalt antrenor al lotului,  Mattias Ekdahl.

 

 

 

 

Comentarii: