SANATATE

Vitamina de care ai nevoie atunci când zbori cu avionul: De ce anume te protejează

Foto: Pinterest.com

Vitamina C este un nutrient esențial vieții. Această vitamină este implicată în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători, în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, care facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv.

De ce să folosim vitamina C când zburăm cu avionul

Dr. Cezar explică pe pagina sa de Facebook care este motivul pentru care vitamina C este esențială în timpul zborului cu avionul.

”Când zbori cu avionul ai nevoie de o doză mai mare de antioxidanți precum Vitamina C. În timpul unui zbor cu avionul se modifică presiunea atmosferică de la 760 mmHg până la 560 mmHg ceea ce determină deshidratare și creșterea stresului oxidativ.

De asemenea, un zbor cu avionul te expune la o doză mai mare de radiații decât în mod obișnuit, deoarece aerul la mare altitudine este mai rarefiat și astfel te protejează mai puțin de efectul radiațiilor cosmice.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă când ți se zbate ochiul: Vitamina care îți lipsește din organism

Hidratează-te

Ține minte! Când zbori cu avionul hidratează-te mai bine, consumă mai mulți antioxidanți din fructe și legume proaspete, și ia 1 -2 grame de Vitamina C din extracte naturale. Suplimentele sunt nutrienți de care avem nevoie, cu ajutorul cărora celulele corpului își fabrică moleculele necesare unei bune funcționări.

Hrana noastră trebuie să fie diversificată, dar pentru optimizarea nutrienților, ne pot ajuta și suplimentele din extracte naturale”, arată Dr. Cezar Amititeloaie, pe pagina sa de Facebook.

Care este rolul vitaminei C

Vitamina C reduce riscul de boli cronice. Este un antioxidant puternic care întăreşte sistemul imunitar, protejând astfel organismul de radicalii liberi dăunători. Când radicalii liberi se acumulează, aceştia pot determina ceea ce se numeşte stres oxidativ, asociat cu inflamaţia şi cu numeroase boli cronice.

Potrivit Healthline, vitamina C poate contribui la scăderea tensiunii arteriale atât în cazul celor care suferă de hipertensiune, cât şi în cazul celor care nu se confrunta cu această problemă şi au o tensiune normală.

Mai mult, vitamina C este necesară și pentru a sintetiza neurohormoni precum adrenalina, noradrenalina și dopamină. Deficiența de vitamina C poate să apară și atunci când există dezechilibre hormonale, întrucât aceasta protejează și stimulează glanda hipofiză.

Cantități ridicate de vitamina C se regăsesc și la nivelul ochilor, glandelor suprarenale, creier, leucocite, tiroidă, ficat sau splină.

CITEȘTE ȘI: Alimentele cu conținut mare de vitamina C: Te ajută să faci față răcelilor

Vitamina C reprezintă, astfel, un remediu natural, care susține buna funcționare a organismului. Datorită faptului că ajută la producția de colagen, vitamina C contribuie la vindecarea și cicatrizarea rănilor, având efect reparator asupra pielii. De asemenea, vitamina C contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge (glicemia), putând preveni apariția diabetului.

Efectul antioxidant al vitaminei C susține lupta împotriva radicalilor liberi, unul dintre factorii care duc la îmbătrânirea pielii și apariția bolilor cardiovasculare.

Comentarii: