REVIEW

Vrei să îți îmbunătățești CV-ul? Iată câteva hobby-uri care îți pot face CV-ul mai atractiv

Piața locurilor de muncă este foarte competitivă, angajatorii fiind din ce în ce mai selectivi, iar candidații tot mai bine pregătiți. Este extrem de important să te evidențiezi în fața celorlalți aplicanți pentru a avea șanse reale în obținerea jobului dorit.

Primul test în fața celorlalți concurenți îl reprezintă CV-ul tău, acesta fiind primul criteriu de selecție pentru etapa interviurilor. Cu cât CV-ul este mai interesant, cu atât șansele să fii chemat la un interviu sunt mai mari. Pentru a te face remarcat în ochii angajatorilor, venim în întâmpinarea ta cu câteva sugestii de activități noi, care pot sublinia anumite calificări sau capacități și te pot evidenția în fața concurenților:

1. Învață Programare.

Într-o lume aflată în proces accelerat de digitalizare, persoanele cu cunoștințe informatice sunt foarte căutate. Acest domeniu nu este unul simplu și necesită un nivel ridicat de inteligență, atenție și gândire analitică. Pentru angajatori această competență specificată în CV, reprezintă o garanție a capacității tale intelectuale și a dorinței de auto-dezvoltare.

2. Implică-te în diverse proiecte de actorie și improvizație.

Actorii sunt persoane sociabile, dezinvolte, care au marea capacitate de a se adapta tuturor condițiilor, într-un mod cât mai natural. Înscrie-te ca actor pentru diverse teatre locale sau alătură-te anumitor grupuri de
actori amatori și vei stârni interesul companiilor care caută persoane creative și comunicative.

3. Înscrie-te ca voluntar pentru diverse organizații.

Voluntariatul necesită compasiune, implicare și dăruire, altruismul fiind o calitate tot mai rar întâlnită în zilele noastre. Implică-te ca voluntar în proiecte pentru curățarea și protejarea mediului, îngrijirea bătrânilor sau a
copiilor orfani, informarea tinerilor din medii defavorizate și CV-ul tău va fi cu siguranță remarcat. Angajatorii vor avea astfel confirmarea implicării și a devotamentului tău pentru atingerea obiectivelor companiei.

4. Urmează cât mai multe cursuri online și învață lucruri noi.

Diversificarea competențelor este o modalitate de a atrage atenția asupra ta, persoanele policalificate fiind rare și de obicei cu așteptări salariale foarte mari. Caută pe internet cursuri accesibile pentru atestarea lingvistică a unei limbi străine, a abilităților de operare a calculatorului sau orice alt curs care poate certifica noi aptitudini.

De asemenea, poți să impresionezi și prin reușitele antreprenoriale. Să pornești o afacere nu este deloc dificil și te poate ajuta să câștigi venituri însemnate. Găsești pe internet o mulțime de articole care explică în detaliu cum să construiești sau să dezvolți o afacere online sau care sunt modalitățile cheie de a impresiona viitorii angajatorii.

5. Învață să joci șah sau alte sporturi antrenante.

Șahul, cunoscut ca jocul minții spune multe despre capacitățile jucătorului, implicând concentrare, spirit analitic, atenție la detalii și capacitatea de a lua decizii rapide, sub presiune. Jucătorii de șah sunt persoane calme, care
analizează atent riscurile și au o gândire strategică, calități pe care mulți angajatori le caută în candidații pe care îi recrutează. Adaugă șahul în CV-ul tău și te vei bucura de atenția multor angajatori.

Angajatorii caută candidați corecți, muncitori, care să fie devotați obiectivelor companiei. Pregătește-ți un CV cât mai detaliat și atent structurat, care să-ți evidențieze calitățile și profesionalismul.

Comentarii: