LIFESTYLE

13, cu noroc de… handbal

Naționala masculină de handbal pornește la un nou drum al calificărilor la Campionatul European, după 12 preliminarii ratate. În  calea „tricolorilor” spre turneul final stau Suedia, Muntenegru și Kosovo.

Prima reprezentativă a României vrea să rupă „blestemul” necalificărilor la Campionatele Europene. În 1996 a fost ultima prezență a noastră la un turneu continental, iar „tricolorii” sunt pregătiți să obțină biletele pentru competiția din 2022, din Ungaria și Slovacia.

„Plecăm la drum încrezători.Vrem să abordăm cu încredere și curaj meciurile, nu ne sperie forța adversarilor, cu toate că au mai multe participări la turneele finale și sunt mai experimentați din acest punct de vedere. Ne dorim ca această campanie de calificare să ne ducă la Euro”, spune secundul naționalei, Adrian Petrea.

Revenit la lotul național după aproape doi ani, „veteranul” Alex Csepreghi are încredere în echipă.”Vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși o calificare. Sperăm ca 13 să fie cu noroc pentru noi. Totul depinde doar de noi” , mărturisește Alex Cspe

CITEȘTE ȘI: Internetul va dispărea. Trinetul îi va lua locul în câțiva ani

Primul duel – în Suedia

„Tricolorii” pornesc în preliminarii cu o deplasare în Suedia, pentru ca apoi să joace la Baia Mare cu naționala din Muntenegru. Scandinavii sunt favoriții grupei, iar un eventual egal pe teren străin ar fi pentru naționala noastră echivalentul unei victorii.

„Meciul cu Suedia este cel mai greu, ei au o echipă bună, joacă un handbal modern, au jucători care evoluează în Germania. Noi știm că handbalul se joacă și cu sufletul, iar asta este soluția noastră. Un egal ar fi, cu siguranță, ca și o victorie pentru noi”, spune veteranul Csepreghi.

„Suedia este favorită. Au jucători la echipe de top din Europa, sunt foarte valoroși. Noi ne gândim la victorie, indiferent de adversar”, completează un alt handbalist de națională, Cristi Fenici.

România întâlnește Suedia pe 5 noiembrie, iar pe 8 noiembrie are loc disputa cu Muntenegru, la Baia Mare.

 

 

Comentarii: