SANATATE

4 lucruri pe care le poți face pentru a te feri de cancer

„Ai cancer.” Cele două cuvinte cele mai înfricoșătoare de auzit. Când tu sau o persoană dragă este diagnostigată cu boli de inimă sau diabet, e posibil să îți treacă prin minte: „Măcar nu este cancer”.

Diagnosticul de cancer aduce cu sine tot felul de temeri. Unele dintre acestea sunt justificate, deoarece, în ciuda faptului că există un progres în tratarea cancerului, acesta rămâne principala cauză de deces.

Cel mai mare mit cu privire la cancer este că acesta este cauzat în principal de genetică. Deși genetica joacă un rol în dezvoltarea sau nu a cancerului, majoritatea experților sunt de acord că acesta reprezintă mai puțin de 20% din cancer, scrie webmd.com. Adevărul mai puțin știut este că stilul de viață și mediul înconjurător joacă un rol major.

Ceea ce mănânci, cum faci mișcare, cât dormi, perspectiva ta asupra vieții, unde trăiești și cum trăiești determină în principal dacă suferi de cancer. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea de la „Sper să nu fac cancer” la „Cum pot preveni cancerul?”

CITEȘTE ȘI: Tipul de ceapă cu puteri vindecătoare: Luptă cu cancerul mamar și cel de colon

Iată patru lucruri pe care le poți face astăzi pentru a preveni cancerul

Tratează alimentele ca pe medicamente, știind că tot ceea ce puneți în gură va avea un efect asupra corpului dumneavoastră

Acest lucru te va ajuta să decizi dacă alegi chipsuri sau o portocală. Încearcă să reduci cantitatea de carne roșie, zahăr și alimente procesate pe care le consumi, alegând fructe, legume și pește. Bea cafeaua sau ceaiul dimineața. Sunt bogate în antioxidanți, care ne ajută să ne protejăm celulele de daune. Și au, de asemenea, vitamine și minerale importante, cum ar fi magneziu și riboflavină, care sunt bune pentru tine.

Transpiră când faci mișcare

Consistența, efortul și varietatea sunt cheia pentru a obține beneficiul maxim. Nu este vorba doar de numărul de pași zilnici. Trebuie să îți soliciți organismul un pic mai mult în timpul activității fizice.

Fă din somn o prioritate

Lipsa somnului este un stres asupra corpului care duce la creșterea riscului de boli. Este esențial pentru starea generală de sănătate și strategia personală de prevenire a cancerului să ai parte de un somn bun. Trebuie să renunți la ideea că vei recupera somnul pierdut în weekend, deoarece nu funcționează așa.

CITEȘTE ȘI: Fructele toamnei: Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva cancerului și stabilizează glicemia

Recunoașteți legătura dintre minte și corp

Deși știm despre această relație de mii de ani, abia începem să ne dăm seama că nu există sănătate fizică fără sănătatea mintală. Și chiar daca nu funcționează doar să îți dorești pur și simplu să nu faci cancer, poți totuși să fii atent la a avea o atitudine pozitivă și să practici mulțumirea, lucru ce va duce la reducerea stresului care face ca celulele să fie mai susceptibile la cancer.

Comentarii: