NUTRITIE SANATATE

Sucul pe care femeile la menopauză TREBUIE să-l bea: Le asigură nutrienții esențiali

Sucul pe care femeile la menopauză TREBUIE să-l bea: Le asigură nutrienții esențiali. Sucul de sfeclă roșie este bogat în nitrați, care îmbunătățesc circulația sângelui și fluxul de oxigen către creier. Dacă adăugăm la aceasta efectul asupra hormonilor studiat în unele studii de laborator, devine clar că există motive pentru femeile aflate la menopauză să includă această băutură în alegerile lor alimentare.

Acest lucru este împărtășit de ginecologul Dr. Madhur Sharma.

Sucul pe care femeile la menopauză TREBUIE să-l bea: Le asigură nutrienții esențiali

„Antioxidanții din sucul de sfeclă susțin funcția hepatică, precum și detoxifierea eficientă a organismului în timpul menopauzei. Alegerile alimentare adecvate în menopauză pot facilita această fază a vieții unei femei prin furnizarea de nutrienți esențiali. Alte câteva ingrediente din sfeclă și potențialul lor au fost explorate în studii, inclusiv capacitatea lor de a influența echilibrul hormonal și metabolismul, rezistența oaselor și sănătatea generală”, a adăugat specialistul.

CITEȘTE ȘI: Slăbeşti rapid şi sănătos: Cum funcţionează dieta cu sfeclă roşie

Fitoestrogenii din anumite alimente (soia, semințe de in, sfeclă) „mimează” eficient estrogenul, cu posibila ameliorare a bufeurilor și mai puține schimbări de dispoziție. Alimentele bogate în calciu întăresc oasele, reducând riscul de osteoporoză.

Acizii grași Omega-3 sunt benefici pentru sănătatea inimii. Aceștia sunt vitali pentru femeile aflate la menopauză. Și anume, s-a dovedit că riscurile cardiovasculare cresc după această etapă a perioadei de reproducere, explică ginecologul.

Sfecla roșie este bogată în fibre

Alimentele bogate în fibre ajută la controlul greutății corporale. Stabilizează nivelul de zahăr din sânge, minimizează oboseala și reduce schimbările de dispoziție. Fructele și legumele bogate în antioxidanți combat stresul oxidativ, ajutând pielea și sănătatea generală. În general, o dietă echilibrată poate ajuta mult la controlul simptomelor și la îmbunătățirea calității vieții în timpul menopauzei.

Afectează sucul de sfeclă roșie starea hormonală?

Dr. Madhur Sharma descrie modurile în care sfecla roșie poate ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei.

„În plus față de efectul fitoestrogenilor asupra reglării nivelurilor hormonale, care ameliorează potențial cele mai intense simptome ale menopauzei (bufeuri și schimbări de dispoziție), consumul de sfeclă este o formă de sprijin natural pentru echilibrul hormonal. Fierul din sucul de sfeclă combate oboseala și crește nivelul de energie. Iar acest lucru se întâmplă adesea în timpul menopauzei”, spune ginecologul.

CITEȘTE ȘI: Sucul de sfeclă roșie acționează eficient pentru a vindeca bolile din organismul nostru

Reducerea altor riscuri

Sucul de sfeclă roșie poate ajuta la reducerea unor alte riscuri pentru sănătate în cazul femeilor aflate la menopauză. Medicul adaugă că această băutură este bogată în vitamine (cum ar fi acidul folic și vitamina C) și minerale (mangan și potasiu).

Toate acestea sunt necesare pentru menținerea sănătății generale în timpul menopauzei, deoarece furnizează nutrienți esențiali pentru un număr mare de funcții corporale, potrivit actualno.com.

Comentarii: