LIFESTYLE

Adevărul despre transformarea lui chef Scărlătescu: ”Nu țineți niciun regim fără să consultați medicul!”

Astăzi, la zi mare, bineînțeles că vă așteptați să citiți ceva despre minunatele preparate marca chef Cătălin Scărlătescu. Dar o să facem o excepție și o să vorbim despre cum să vă abțineți de la aceste delicii. Mai exact, subiectul va fi dieta. Dieta cu care Scărlătescu a topit 50 de kilograme.

Ei bine, vorbește lumea că Scărlătescu ajunsese în pragul diabetului, la un moment dat cântărind nici mai mult, nici mai puțin de 120 de kilograme. A fost momentul de cotitură ca el să își schimbe modul de viață.

Unii zic că și-ar fi tăiat stomacul, abia apoi a venit regimul. Scărlătescu nu zice nimic despre vreo operație, însă spune totul despre dietă.

”Am slăbit pentru că nu am mâncat pâine. Preferam un sendviș cu mezeluri, toți mâncăm, dar am uitat să gătim. Eu am slăbit și vă recomand să vă uitați bine pe ce dați banii. Nu vă zgârciți cu stomacul vostru! Investiția cea mai mare este ce băgați în voi”, spune Scărlătescu.

”Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau şi toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine şi am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez şi n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri şi nu am băut alcool”, mărturisește Cătălin Scărlătescu.

CITEȘTE ȘI: DIETE RAPIDE/ ”Dieta Prințesei”, cea mai cunoscută și eficientă dietă

”Am slăbit și m-am îmbolnăvit!”

Dar ce zice Scărlătescu despre regimul urmat? În ce a constat? ”Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate.

Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete. Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să ţină un astfel de regim fără să consulte medicul.

Fiecare organism are propriile necesităţi, aşa că nu e bine să ţinem diete ”de capul nostru”, mai povestește celebrul bucătar.
”Eu am slăbit de două ori în viața mea. O dată am slăbit 25 de kilograme și m-am îmbolnăvit pentru că nu am făcut-o ca lumea. Și a doua oară am făcut-o ca lumea. Am întinerit cu vreo 30 de ani. Pot să mă leg la șireturi fără probleme. M-am apucat de sport”, recunoștea Scărlătescu, în urmă cu ceva timp.

 

 

 

 

Comentarii: