NUTRITIE SANATATE

Adori pâinea caldă? Ar trebui să ştii cât este de periculoasă

onbreadalone.com

Pâinea caldă este, fără doar și poate, o ispită culinară. Mirosul îmbietor și gustul senzațional ne pot determina, dacă ne este foame, să consumăm o cantitatea mult mai mare decât am consuma, dacă pâinea ar fi rece.

Specialiștii în nutriție avertizează în legătură cu pericolele consumului de pâine caldă.

În primul rând, observați-vă starea, după ce consumați un astfel de produs. Toată lumea se balonează dacă mănâncă produse de panificație calde, acesta nu este un mit, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEŞTE ŞI: NU mai crede tot ce se spune despre pâine: Opt mituri şi realitatea din spatele lor

Mai greu de digerat

Mai mult, pâinea caldă este mult mai greu digerabilă, comparativ cu una veche de o zi. Explicația este următoarea: miezul unei pâini calde este mai lipicios și, deci, mai greu de transformat de către sucurile gastrice.

În plus, pâinea “caldă” conține mai mult amidon, un element care favorizează balonarea și fermentațiile la nivelul colonului.

Nutriționiștii nu încurajează consumul pâinii calde, ba chiar o recomandă pe aceea de o zi. În plus, atenție ce pâine cumpărați. Uneori, poate fi plină de microbi, dacă alegeți varianta neambalată, un produs care poate fi atins nu este recomandat.

CITEŞTE ŞI: Mit sau adevăr? Cât slăbești de fapt dacă renunți la pâine

Ideal este să vă preparați pâinea în casă, este un lucru foarte ușor de făcut și aveți posibilitatea de a vă alege tipurile de făină preferate, puteți adăuga și semințe care vă sunt pe plac și în felul acesta veți avea garanția unui produs propriu, calitativ și fără bazaconii.

Comentarii: