SANATATE

Alertă declanşată de cercetători: Ţigările electronice, mult mai periculoase şi NOCIVE ca cele clasice

Alertă fără precedent declanşată de către specialişti. Deşi credeam că ne facem un bine, se pare că totul se întoarce împotriva noastră. Concluzia la care au ajuns cercetătorii e una incredibilă. Ţigările electronice sunt mult mai nocive şi periculoase pentru organism decât cele clasice.

 

Credeai că doar ţigările clasice sunt nocive? Ei bine, nu! Sistemele electronice de livrare a nicotinei (ENDS) precum țigările electronice afectează frecvența cardiacă și funcția cardiovasculară în cazul șoarecilor, potrivit unei cercetări preliminare prezentată duminică în cadrul Sesiunii Științifice din 2017 organizată de Asociația Americană a Inimii (AHA) în Anaheim, California, Statele Unite.

 

Pe lângă nicotină, țigările electronice conțin în general propilen glicol și/sau glicerină vegetală, utilizată de obicei în loțiunile de piele pentru menținerea hidratării sau ca aditiv alimentar, însă efectele încălzirii și inhalării acestor substanțe sunt necunoscute, conform TVR.

DE CE trebuie să pui un ELASTIC în jurul sticlei de ojă

Acestea sunt fructele care te pot UCIDE: Sigur le-ai consumat

5 reguli simple pentru SLĂBIT care au rezultate întotdeauna

În cadrul acestui studiu finanțat de institutele naționale de sănătate din Statele Unite oamenii de știință au analizat pe șoareci efectele asupra sistemului cardiovascular ale aerosolilor emiși de țigările electronice în comparație cu țigările tradiționale. Ei au descoperit că expunerea la aerosoli ENDS și fumul provenit de la țigările electronice au scăzut rapid frecvența cardiacă (bradicardie) în cazul șoarecilor.

Aceste descoperiri sugerează că expunerea la aerosoli produși de ENDS poate declanșa efecte cardiovasculare și poate crește riscul de apariție a aritmiei — bătăil neregulate ale inimii — și a afecțiunilor cardiace.

ATENȚIE! Ce conține, de fapt, pâinea pe care o cumpărăm

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Asta e dieta momentului: Slăbeşti 4 kilograme în doar 5 zile

Pentru a studia aceste efecte asupra utilizatorilor de sisteme ENDS este nevoie de cercetări aprofundate, au notat specialiștii în cadrul unui comunicat de presă.

Comentarii: