NUTRITIE SANATATE

Alimentele care au grijă de creierul tău: Previn accidentul vascular cerebral

jocooks.com

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o tulburare acută a circulației sângelui la nivel cerebral și apare atunci când vasele care irigă creierul sunt blocate sau se sparg.

Din păcate, nu există un aliment magic care să prevină 100% un AVC. Totuși, persoanele cu o dietă haotică sunt predispuse la dezvoltarea multor boli cronice care pot crește riscul de accident vascular cerebral.

Unii factori de risc de accident vascular cerebral nu pot fi înlăturați. Acești factori de risc, precum sexul, vârsta sau moștenirea genetică, pot fi atenuați printr-un stil de viață echilibrat.

Pentru a preveni accidentul vascular cerebral, alegeți o dietă sănătoasă, acordând o atenție sporită produselor naturale, neprocesate, recomandă radiodcnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Puterea de vindecare pe care o are cacaua: Te protejează de cancer și are grijă de creierul tău

O alimentatie sanatoasă vă ajută la reducerea hipertensiunii arteriale și a colesterolului, adică a tuturor efectelor negative care cresc riscul de hemoragie cerebrală.

Caise uscate

Fiecare persoană are nevoie de aproximativ 4.700 de miligrame de potasiu pe zi, aceasta fiind cantitatea optimă pentru o activitate fizică și intelectuală normală.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, nivelurile scăzute de potasiu sunt asociate cu hipertensiunea arterială. Neglijarea acestei probleme poate duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

O ceașcă de caise uscate conține aproximativ 1.500 miligrame de potasiu, ceea ce echivalează cu o treime din necesarul zilnic. Pentru a avea o idee mai clară privind nivelul de potasiu din caisele confiate, trebuie spus că o banană conține aproximativ 420 de miligrame de potasiu (9% din necesarul zilnic).

Avocado

Micul dejun cu avocado este o idee grozavă pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Un fruct de avocado conține aproximativ 1.000 de miligrame de potasiu, ceea ce reprezintă aproape un sfert din necesarul zilnic. Ca să nu mai vorbim de faptul că avocado conțin acizi grași sănătoși pentru inimă.

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, care contribuie la colesterolul ”bun” HDL, pentru că nu înfundă arterele.

Pentru a reduce riscul de boli de inimă, se recomandă menținerea nivelului scăzut de colesterol. Avocado este, de asemenea, bogat în fibre, oferind 3 grame de fibre la o porție de 50 de grame.

Caju

În ceea ce privește potasiul, magneziul și fierul, caju este campionul. Beneficiile nucilor caju sunt de neprețuit deoarece conțin o gamă largă de oligoelemente și vitamine.

Conform cu National Institutes of Health, caju este o sursă importantă de magneziu. Din fericire, caju poate fi un ingredient reușit în aproape orice fel de mâncare, chiar și în preparatele picante.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile care întăresc sistemul imunitar și luptă împotriva infecțiilor

Spanac

Știm cu toții că spanacul este considerat un super-aliment. De fapt, atunci când este consumat cu produse lactate, organismul este capabil să absoarbă anumiți antioxidanți sănătoși pentru inimă care se găsesc în spanac și despre care se știe că reduc inflamația și previn bolile cardiovasculare.

Această plantă este bogată în carotenoizi, vitamina K, acid folic, calciu și fier. Spanacul conține, de asemenea, o cantitate mare de fibre – 2,4 g la 100 g per porție, despre care se știe că reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Comentarii: