NUTRITIE SANATATE

Alimentele care au grijă de picioarele tale: Reduc durerile și umflarea acestora

ecuisine.ro

Consumul acestor alimente este excelent pentru sănătatea picioarelor, inclusiv pentru prevenirea și ameliorarea afecțiunilor dureroase ale picioarelor, cum ar fi guta, umflăturile, calusurile și multe altele.

Mulți dintre noi fugim de diete, dar nu poți alerga cu adevărat dacă picioarele tale nu sunt în stare excelentă. Prin urmare, una dintre cele mai importante diete este cea care contribuie la sănătatea generală a picioarelor. (Vedeți cum tocmai v-am cam păcălit să mâncați bine?) Oricum, divagăm.

Oricât de neverosimil ar putea suna, consumul de alimente potrivite poate face foarte bine pentru sănătatea picioarelor tale, inclusiv prevenirea și ameliorarea afecțiunilor dureroase precum guta, umflăturile, calusurile și multe altele.

S-ar putea să nu pară evident, dar consumul anumitor alimente poate avea un impact pozitiv extraordinar asupra picioarelor dumneavoastră. În timp ce purtarea de pantofi potriviți corespunzător și aderarea la o bună rutină de îngrijire a picioarelor pot ajuta mult, dieta este o altă modalitate eficientă de a vă controla sănătatea picioarelor.

De exemplu, ciocolata și nucile pot ajuta la menținerea unui echilibru corect al umidității călcâielor, cireșele pot ameliora durerile musculare, iar sparanghelul poate ajuta la reducerea umflăturilor dureroase ale picioarelor. Și acestea sunt doar câteva exemple despre cum o alimentație corectă poate duce la picioare fericite și sănătoase.

CITEȘTE ȘI: Lipsa vitaminei K afectează sângele şi oasele. Care sunt alimentele care îţi asigură necesarul zilnic

Alimente pentru ameliorarea picioarelor umflate

O varietate de afecțiuni pot duce la umflarea picioarelor, care este o afecțiune de multe ori dureroasă și inconfortabilă. Aceste alimente pot ajuta la ameliorarea umflăturii și pot ajuta organismul dumneavoastră să elimine orice exces de lichid din sistem.

Sparanghel

Un compus din sparanghel numit acid asparagusic acționează ca un diuretic natural și poate ajuta la reducerea umflăturilor și a retenției de apă.

Sfecla

Pe lângă faptul că este un diuretic care poate reduce umflarea, sfecla este și o sursă bună de antioxidanți.

Pătrunjelul

Considerat că reduce pompele de ioni de sodiu și potasiu din organism, pătrunjelul este, de asemenea, un diuretic natural care poate reduce umflarea și retenția de apă.

Dovleac

Dovleacul este un diuretic ușor și poate ajuta la reducerea retenției de lichide care provoacă umflături.

Iaurtul

Histamina este adesea un vinovat pentru picioarele umflate, iar probioticele găsite în iaurt pot reduce bacteriile producătoare de histamină.

Alimente pentru ameliorarea durerii de picioare

Atunci când durerea și durerea generală a picioarelor vă împiedică activitățile obișnuite, încercați să încorporați unele dintre aceste alimente în dieta dumneavoastră.

Cireșe

Acest fruct este bogat în antioxidanți, ceea ce ajută la ameliorarea durerilor musculare și la reducerea inflamației.

Ghimbir

Această rădăcină este un imitator natural al aspirinei și acționează, de asemenea, ca un antiinflamator.

Ardei iute

Capsaicina din ardeii iuți stimulează terminațiile nervoase și epuizează substanța chimică care transmite semnalele de durere către creier.

Ananas

Enzimele din acest fruct tropical vă ajută organismul să repare ligamentele întinse.

Somon

Acest pește, la fel ca și heringul și sardinele, este bogat în acizi grași omega-3, care îmbunătățesc fluxul sanguin și reduc inflamația vaselor de sânge și a nervilor.

Alimente care vindecă și previn pielea uscată și crăpată

Picioarele noastre sunt prea des afectate de pielea dură și tare, care poate duce la apariția calusurilor și a fisurilor la nivelul călcâiului. Aceste alimente vă ajută să vă mențineți pielea moale, hidratată și hrănită.

Ciocolată neagră

Încărcată cu antioxidanți, ciocolata neagră vă poate ajuta să vă păstrați pielea moale, suplă și bine hrănită.

Carnea de vită hrănită cu iarbă

Nu numai că vita hrănită cu iarbă conține uleiuri sănătoase omega-3, dar conține și destul de multe proteine, care sunt un element constitutiv al colagenului și al țesutului elastic – ambele ajută la menținerea pielii suple și fără riduri.

Stridii

Aceste creaturi acvatice sunt pline de zinc alimentar, care joacă un rol semnificativ în creșterea și funcționarea celulelor pielii.

Dovleac

Această legumă este plină de betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A și îl folosește pentru regenerarea celulelor pielii – sau, cu alte cuvinte, pentru o piele nouă și moale.

CITEȘTE ȘI: Vitamina care previne bolile cardiovasculare şi protejează oasele. Alimentele în care se găseşte

Nuci

Aceste nuci amare conțin cantități însemnate de uleiuri omega-3, care pot ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii tale.

Alimente care îmbunătățesc sănătatea oaselor piciorului

Fiecare dintre picioarele dumneavoastră are 26 de oase, ceea ce înseamnă că sănătatea oaselor piciorului este extrem de importantă. Aceste alimente vă vor ajuta să obțineți calciul de care aveți nevoie pentru a preveni osteoporoza și afecțiunile care pot afecta sănătatea picioarelor.

Brânză

Plină de vitaminele A, D și K2 (despre care noi studii arată că sunt importante pentru creier și oase), brânza este o opțiune delicioasă pentru a menține sănătatea scheletului picioarelor.

Spanac

Această frunză verde este plină de calciu, care este benefic pentru oasele tale.

Sardine

Cu niveluri uimitor de ridicate atât de calciu, cât și de vitamina D, sardinele împachetează pumni de putere pentru oasele dvs. și nu numai.

Ton

Acest pește gras conține niveluri bune de vitamina D, benefică pentru oase.

După cum puteți vedea, există o puzderie de opțiuni alimentare diferite pentru a vă menține picioarele fericite și sănătoase.

Comentarii: