NUTRITIE SANATATE

Alimentele care protejează arterele de colesterol: Le mențin sănătoase și curate

Potrivit cardiologului rus dr. Anna Korenevic, anumite alimente protejează arterele de colesterol, ținându-le în același timp sănătoase și curate. Expertul adaugă ca o serie de alimente din dietă ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism și curăță arterele de depozitări nocive. Ca urmare, riscul de atac de cord scade cu 45%.

Alimente pentru vase de sânge curate și sănătoase sunt:

1. Peștele!

Peștele gras marin, inclusiv heringul, macroul și hamsia, este recomandat pentru menținerea funcției cardiovasculare sănătoase.

CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Alimente care curăță grăsimea și toxinele din ficat – Consumați-le cât mai des!

2. Uleiurile vegetale!

Cel mai bun este uleiul din semințe de in, floarea soarelui și uleiul de măsline.

3. Fructe și legume!

Potrivit cardiologului, aproape toate legumele și fructele purifică vasele. Cu toate acestea, este important ca persoanele supraponderale, prediabetice și diabetice să-și monitorizeze indicele glicemic.

4. Produsele lactate!

Medicul cardiolog ne sfătuiește că în dietă trebuie să fie prezente brânzeturile cu conținut scăzut de grăsimi, smântâna cu un conținut de grăsimi de 10-15%, chefirul cu un conținut de grăsimi de până la 2,5% și iaurtul fără zahăr.

5. Alimente cu un continut mare de fibre!

Fibrele sunt printre cele mai bune componente nutritive care ajută la menținerea vaselor de sânge curate și sănătoase. Alimentele care le conțin încetinesc absorbția colesterolului în intestine. Este indicat să consumaţi: orez integral, fulgi de ovăz, hrișcă, leguminoase.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care au grijă de sănătatea creierului tău: Stimulează memoria și puterea de concentrare

6. Apă, cafeaua și ceaiul fără zahăr!

Dr. Anna Korenevic este de acord și cu obiceiul de a consuma ceai și cafea fără a adăuga zahăr, lapte sau frişcă. Ea recomandă, de asemenea, să consumați o cantitate suficientă de apă curată.

Comentarii: