NUTRITIE SANATATE

Alimentele pe care nu trebuie să le combini cu ceaiul și cafeaua

ocoffeeclub.com

Alimentele pe care nu trebuie să le combini cu ceaiul și cafeaua. Ceaiul și cafeaua, două băuturi minunate, au devenit parte integrantă din viața de zi cu zi a multor oameni. Cu toate acestea, în ciuda proprietăților lor benefice, există o serie de produse care nu sunt recomandate a fi utilizate în combinație cu acestea.

Alimentele pe care nu trebuie să le combini cu ceaiul și cafeaua

1. Lapte și zahăr

O ceașcă de ceai sau cafea cu lapte și zahăr este o plăcere tradițională, însă consumul frecvent al unei astfel de băuturi poate duce la un consum excesiv de calorii. Laptele și zahărul adăugate cresc semnificativ conținutul caloric, așa că trebuie să acordați atenție cantității acestora pentru a păstra proprietățile benefice ale băuturilor.

CITEȘTE ȘI: Mai tare decât cafeaua: Băutura care scade glicemia și curăță ficatul

2. Biscuiții

Taninurile care se găsesc în ceai și cafea nu sunt compatibile cu făina albă, ceea ce poate provoca balonare și constipație. Prin urmare, este mai bine să limitați consumul de ceai cu dulciuri pentru a evita problemele digestive.

3. Alimentele care conțin fier

Ceaiul interferează cu absorbția fierului, ceea ce face ca alimentele bogate în acest element să fie mai puțin eficiente pentru organism. Spanacul, mazărea, ficatul, hrișca și alte alimente bogate în acest mineral este bine să fie consumate separat de ceai și cafea.

4. Lămâia

Combinarea lămâii cu ceaiul nu numai că poate dăuna dinților din cauza acidității, dar poate provoca și răbufniri și un stomac balonat. Este mai bine să limitezi această combinație, mai ales pentru persoanele cu stomacul sensibil.

5. Produse cu turmeric

Turmericul, deși are proprietăți benefice, atunci când este combinat cu cofeina și taninul din ceai, poate crește aciditatea din stomac, provocând arsuri la stomac. Este recomandat să le folosești separat pentru a evita efectele negative.

6. Produse cu făină de năut

Ceaiul și cafeaua combinate cu făină de năut pot încetini absorbția nutrienților și provoca gaze. Este mai bine să alegeți alimente alternative pentru a le combina cu băuturile.

7. Alimente reci

Combinarea băuturilor fierbinți cu alimente reci poate crește nivelul de acid gastric, provocând greață. Este recomandat să se respecte un interval de timp între administrarea alimentelor calde și reci.

8. Alimentele grase

Nu este recomandat să consumați alimente grase cu ceai sau cafea fierbinte, deoarece temperaturile ridicate pot face ca grăsimea să se „lipească” de pereții stomacului.

CITEȘTE ȘI: Medicamentele pe care NU trebuie să le iei cu cafea

9. Produsele lactate

Cofeina în combinație cu produsele lactate poate încetini procesul de digestie, iar taninul interferează cu absorbția calciului.

10. Medicamente

Unele componente ale ceaiului și ale cafelei pot interacționa cu medicamentele, reducând eficiența acestora. Este important să luați medicamentele, ținând cont de interacțiunile acestora cu băuturile.

11. Alimente care conțin vitamina D

Cofeina interferează cu absorbția vitaminei D, așa că ar trebui să limitați combinația de alimente cu această vitamină, ceai sau cafea.

12. Alcoolul

Combinația de cofeină și alcool poate fi dăunătoare pentru sistemul nervos și vascular, așa că ar trebui să aveți grijă cu ele, recomandă actualno.com.

Comentarii: