NUTRITIE

Alimentele pe care trebuie să le consumi de sărbători: E obligatoriu să le ai pe masă

Acestea sunt alimentele pe care trebuie să le consumi de sărbători. E obligatoriu să fie prezente la fiecare masă. Sărbătorile de iarnă pe lângă bucuria regăsirii persoanelor dragi, vin la pachet și cu o mare neplăcere și anume indigestia sau chiar balonarea. Află cum să le eviți!

 

Masa de sărbători este bogată, și ai alături oameni dragi ție alături de care pierzi cu ușurință numărul caloriilor sau al paharelor de vin. Însă chiar și așa ar trebui să ai grijă ca la îndemână să fie și produsele care te pot ajuta să combați efectele endorite ale mesei mult prea îmbelșugate.

 

Printre aceste alimente cu super puteri regăsindu-se mărarul, coriandrul, feniculul, chimenul, leușteanul, ghimbirul, ananasul, pătrunjelul și nu în ultimul rând iaurturile. Acestae din urmă fiind cea mai bună sursă de probiotice, adică acele bacterii bune care au grijă de flora intestinală, stimulează digestia și te scapă de flatulență.

Consumă alimente bogate în potasiu

CITEȘTE ȘI:Alimentele indicate bărbaților de PESTE 50 de ani

Alimentele bogate în potasiu sunt ideale pentru silueta ta și mai ales acum când masa va fi plină de bucate de toate tipurile. Potasiul este responsabil cu eliminarea cantității prea mari de sodiu din organism, deci în felul acesta va combate senzația de balonare.

CITEȘTE ȘI:Recomandări inedite ale medicilor: Ce se întâmplă dacă îţi pui ceapă pe gât înainte de culcare

Deci, nu ar trebui să îți lipsească de pe masa de sărbători super alimentele precum bananele, pepenele galben, mango, spanacul, ciupercile, migdalele, nucile, fisticul, avocado, semințele de dovleac sau floarea soarelui, peștele, roșiile și bineînțeles sparanghelul.

CITEȘTE ȘI:Studiu alarmant al specialiştilor: Ce riscăm dacă petrecem mult timp în faţa televizorului – e foarte GRAV

Evită carbohidrații şi alege diureticele

Când spui carbohidrați automat spui pâine, cereale rafinate și pastele. Toate aceste alimente contribuie la reținerea apei în organism, astfel că este necesar să limitezi pe cât posibil consumul lor.

Dintre cele mai bune diuretice naturale, la mare căutare este pătrunjelul, acesta fiind eficient mai ales împotriva balonării.

Având un conținut vitaminic foarte bun ce cuprinde vitaminele A, C,E, complexul vitaminic B dar și alte minerale esențiale, pătrunjelul este cel mai bun detoxifiant ce nu ar trebui să lipsească din alimentația ta niciodată.

Iaurtul și ghimbirul

Bineînțeles că nu consumate în același timp, însă un iaurt poate face diferenta și te poate scăpa de câteva senzații destul de disconfortante, conform click.ro. Apa sau ceaiul cu ghimbir te vor scăpa de senzația de greață, răceală și inclusiv de balonare.

Ayurvedicii folosesc ghimbirul, turmenicul și menta ori de câte ori se confruntă cu supărări ale stomacului. Deci de ce să nu profităm și noi?

Nu uita de mișcare!

Da, probabil abea aștepți perioada sărbătorilor pentru a te odihni, însă după o masă copioasă este indicată măcar o mică plimbare. În felul acesta te vei bucura de o digestie mult mai bună și vei ține balonarea la distanță.

Nu trebuie neaparat să mergi la sală, doar bucură-te de compania celor dragi într-o mică plimbare prin aer liber.

Comentarii: