LIFESTYLE

Alina Petre: Dress code pentru Ziua Regalității

 

Mâine este 10 mai, Ziua Regalității…

Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoriografia României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Din aprilie 2015, ziua de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională, printr-o decizie a Camerei Deputaţilor.

10 mai, Ziua Regalităţii, a fost ziua naţională a României din 1866 până în 1947, până la venirea comuniştilor la putere. În timpul regimului comunist, sărbătoarea de 10 Mai a fost ştearsă din memoria colectivă, iar când se vorbea despre independenţă se invoca discursul lui Mihail Kogălniceanu din Parlament, rostit la 9 mai.

În prezent, 10 Mai este Ziua Regelui, fiind sărbătorită în primul rând de familia regală, iar începând din 2015, printr-un proiect adoptat de Camera Deputaţilor, data de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională. 

Acestea fiind spuse, trebuie menționat faptul că există câteva rigori speciale pe care trebuie să le respecți dacă ești invitat la Garden Party-ul Regal.

Accesoriul esențial în vestimentația unei doamne, care dorește să se ridice la înalțimea unui asemenea eveniment, este pălăria, care de multe ori este înlocuită de accesoriile din tul și pene, așa-zisele „fascinators„. Acestea din urmă însă, trebuie să aibă cel puțin un diametru de 10 cm pentru a putea fi o alternativă acceptată.

Apoi, de preferat ar fi ca doamnele să poate fie costume deux-pieces din materiale fine, fie rochițe puțin peste genunchi, cu mâneci trei sferturi sau scurte, fără decolteu.

Profesoara devenită soția elevului, viitoarea primă doamnă a Franței / GALERIE FOTO

În ceea ce privește încălțămintea este de preferat ca acesta să fie comodă, dar nu anostă. Evitați pantofii cu toc cui pentru că un Garden Party presupune iarbă și nu v-ați dori să aveți tocurile afundate în pământ. Nu aș recomanda însă nici balerinii pentru acest eveniment deoarece nu dau un aspect îngrijit picioarelor, oricât de frumoase sunt acestea. Sunt indicați, în schimb, pantofii cu platformă, retro, cu toc mai gros.

Poșetele ar trebui să fie mici și de preferat să poată fi purtate pe umăr, pentru că un Garden Party impune socializare și ar trebui să aveți mâinile libere.

Machiajul trebuie să fie discret, dar existent, iar coafura, clasică, destul de bine fixată sub pălărie.

Cel mai frumos centru istoric din România! Nu este nici Cluj, nici Braşov, nici Timișoara!

Cine este de fapt Meghan Markle, iubita prințului Harry?/ FOTO

Pentru domni sunt indicate costumele elegante, de culori închise, accesorizate cu cravate viu colorate, sau uniforme militare, după caz.

Bineînțeles că toată această ținută formală cu care vă prezentați trebuie însoțită de codul bunelor maniere și de o atitudine… regală!

 

Comentarii: