NUTRITIE SANATATE

Ananasul, aliatul ideal împotriva răcelilor. Cum să-l consumi pentru a fi eficient

Ananasul pe lângă faptul că este foarte gustos, este și un aliat în cura de slăbire, bucurându-se de foarte multe calități mai ales terapeutice. Având un conținut bun de nutrimenți precum calciu, betacaroten, potasiu, fibre, mangan și vitamina C, acest fruct n-ar trebui să lipsească din alimentația ta.

Cunoscut tuturor ca fiind un fruct tropical, ananasul este sănătos, nutritiv și totodată un remediu puternic mai ales împotriva tusei și a răcelii în timpul iernii.

Substanțe nutritive esențiale, vitamine, minerale, enzime și oligoelemente regăsite în compoziția sa îl transformă în regele fructelor, fiind pe placul tuturor.

Este important în schimb să îl consumi în stare crudă pentru a beneficia de toate virtuțile sale, în compot sau în varianta deshidratată vine la pachet cu o cantitate mare de zaharuri ce nu sunt deloc prielnice sănătății tale, recomandă clicksanatate.ro.

Ananasul, efect curativ

Tocmai conținutul de vitamine, în special vitamina C îl ajută să fie în topul alimentelor ce susțin buna funcționare a organismului și dobândirea unei imunități puternice.

CITEȘTE ȘI: Coaja de ananas NU trebuie aruncată: Beneficii majore dacă o foloseşti corect

Conținutul de bromelină din membrana sa ajută la dizolvarea proteinelor greu de digerat, astfel că după o masă grea este recomandat să consumi o felie, două de ananas crud. În felul acesta constipația va deveni o amintire pentru tine.

Sucul de ananas ajută la curățarea corespunzătoare a intestinelor, stimulând digestia, iar ceaiul din fruzele de ananas este ideal pentru serile răcoroase, când simți că gâtul tău este uscat și senzația de jenă la înghițire îți dă târcoale.

Ananasul tratează tusea

Tusea, indiferent dacă este uscată sau este cauzată de pneumonie, prezența flegmei în gât cât și durerea se vor ameliora rapid dacă alegi să consumi un pahar de suc proaspăt de ananas.

Acest remediu dacă îl combini cu o linguriță de miere îl vei putea folosi inclusiv pentru a calma strănutul, în cazul de congestie sinusală cât și în cazul infecțiilor pulmonare.

Studiile efectuate pe baza virtuțiilor terapeutice ale ananasului au scos la iveală faptul că sucul proaspăt de ananas este mult mai eficient decât un sirop de tuse, astfel că nu pierzi nimic dacă încerci să descoperi și tu calitățile minunate ale ananasului.

CITEȘTE ȘI: Siropul mai puternic decât penicilina: Trei ingrediente simple în lupta cu bolile

Cum se prepară sucul de ananas

Pentru a-l transforma într-un veritabil panaceu ai nevoie de 250 ml de suc proaspăt de ananas,1 lingură de miere, o bucată de rădăcină de ghimbir de maxim 4-5 centimetri pe care trebuie să o razi în prealabil, sucul de la o jumătate de lămâie și o jumătate de linguriță de piper cayennne.

Amestecă bine toate ingredientele mai sus expuse și în caz de tuse mai ales se recomandă să iei un sfert de ceașcă mică de cafea de 2-3 ori pe parcursul unei zile. Seara vei observa diferența.

Vei dormi mult mai bine și organismul tău se va regenara mai ușor.

Comentarii: