RELATII

Aventură de o noapte sau nu? Motivație, avantaje și riscuri

Foto: Pinterest.com

Aventurile de o noapte sunt blamate de societate deși oamenii susțin că au nevoie de ele. În ciuda faptului că ai o relație fericită, uneori, fie că ești bărbat, fie că ești femeie, ai nevoie de confirmare din partea altora. Și această confirmare că încă atragi și ești dorit de către alții îți ajută încrederea în sine.

De ce înșală oamenii?

“Dacă ar fi invers, ar fi mai interesant? Respectiv dacă am accepta că unele femei pot avea relaţii dese de o noapte, ca şi bărbaţii? Feminitatea şi gingăşia femeilor ar dispărea. Din cauze clar hormonale, bărbaţii au preluat îndatoririle si sensibilitatea femeilor începând cu anul 1997. Rezultatul? Ieşiţi pe stradă. Priviţi zecile de cupluri ce trec pe lângă voi. Nu prea mai sunt bărbaţi. Surori mai mari, da. Bărbaţii şi-au pierdut masculinitatea. Ca barbatul să fie bărbat şi femeia femeie, până la 30 de ani, trebuie să experimenteze relaţiile de o singură noapte. Altfel, sexual şi emoţional vor fi dominaţi”, precizează psihologul Radu Leca pentru csdi.ro.

CITEȘTE ȘI: Întrebările pe care să le pui partenerului ÎNAINTE să faceți SEX

Ce se întâmplă după o aventură de o noapte

“Apare relaxarea, flexibilitatea emoţională. Dispare stresul. Blamata ca experienţă de milioane de oameni, aventura de o noapte te reconfirmă ca om modern. Evident, nu are nimic în comun cu lucrurile profunde şi echilibrate pentru care trebuie să munceşti din greu. La nivel de suprafaţă, negândindu-te la vinovăţie şi la teama de a nu distruge, subiectul, care în timpul unei relaţii vechi are o aventură, o să fie mult mai relaxat. Relaxarea este însă de suprafaţă şi nu este reală. Există zâmbetul obişnuit şi zâmbetul vinovat. Dacă nu pe loc, sigur în 12 luni o să se simtă vinovat. Aventura de o noapte, din punct de vedere psihologic, este o formă de distrugere emoţională’’, adaugă specialistul.

Riscurile aventurii de o noapte

  • Vorbitul în somn: Dana, iubita mea, te sun dimineaţă, după ce pleacă soţia! Dimineaţa, soţia o să-l întrebe: Dragule, ce mai face prietena noastră, Dana?
  • Nemulţumirea şi neîncrederea
  • Debutul unui episod psihotic. Din vinovăţie, subiectul vede şi aude lucruri ce nu au legătură cu realitatea.
  • Debutul unui episod paranoid. Din vinovăţie, subiectul crede că este urmărit şi filmat

În primă fază, după ce înșală, oamenii se simt bine. Și asta datorită endorfinelor eliberate în timpul orgasmului. Apoi, după ce fapta e consumată, apar emoțiile negative. Apare regretul, rușinea și teama de a nu fi descoperit.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care sexul OCAZIONAL este sănătos

“În primul moment apare bucuria orgasmului obţinut cu o altă persoană decât cea obişnuită. Ulterior, starea de rău, de vinovăţie. Se instalează frica de a nu fi descoperit. Există subiecţi ce au primit diagnosticul de Tulburare Anxios Depresivă având ca şi cauză principală relaţia extraconjugală. Prin nemărturisire, subiectul devine stresat”, mai spune psihologul Radu Leca.

Foto: Pinterest.com

Și, dacă vă întrebați cine regretă mai mult, răspunsul sigur nu vă stătea pe limbă. Psihologul susține că sentimentul de regret este la fel, fie că ești bărbat, fie că ești femeie.

“Psihologic, comportamentul pare similar. Analiza comportamentală confirmă faptul că subiecţii au multe puncte de reacţie în comun. Unde intervine nota distinctivă? Tipologia bărbatului şi tipologia femeii remarcă diferenţe emoţionale exprimate scriptic . Oscar Wild spunea aşa: „Un bărbat poate fi fericit cu orice femeie, atâta timp cât nu o iubeşte”, iar femeia, Stela Popescu: „Bărbatul şi femeia sunt, categoric, diferiţi, dar complementari. Egalitatea între sexe înseamnă parteneriat„.Exemplele de mai sus sunt extreme prin aruncarea în scenă, dar favorizează înţelegerea’’, susţine psihologul Radu Leca.

CITEȘTE ȘI: Boala cu transmitere sexuală care se poate manifesta DUPĂ 3 ani! La ce trebuie să fi atent/ă!

Concluzia este că oamenii înșală din nemulțumire. Își doresc reconfirmare sexuală din partea unor persoane pe care nu le cunosc bine și care, la rândul lor, nu îi cunosc.

Comentarii: