SANATATE

Avertisment îngrijorător al medicilor: Greșelile de alimentație care pot provoca tulburări psihice

S-a demonstrat că există o legătură între anxietate și deficiențele de vitamine și de minerale. Știm că anxietatea este o tulburare psihică cauzată de suprasolicitarea creierului și de stres, care duce în final la pierderea interesului pentru activitățile de zi cu zi.

Așadar, principalele carențe față de care trebuie să fim atenți sunt:

Carența de vitamina B1

Vitamina B1 (tiamina) face parte din complexul de vitamine B, care sunt foarte importante şi cunoscute pentru faptul că reduc nivelul de stres. Doza zilnică de vitamina B1(între 1,1 și 1,4 miligrame) îmbunătățește starea de spirit. Potrivit clickpentrufemei.ro, ea este prezentă în alimente precum salată verde, spanac, ciuperci, mazăre, țelină, roșie, vinete, morcov, fasole, varză etc.

Carența de vitamina B6

Cunoscută și sub numele de piridoxină, vitamina B6 participă la formarea hemoglobinei, proteinelor, glucidelor și lipidelor. De asemenea, ajută la producția serotoninei și noradrenalinei – doi neurotransmițători care trimit semnale către creier, jucând un rol și în îmbunătățirea stării de spirit. O persoană are nevoie în fiecare zi în jur de 1,3-2,0 miligrame de vitamina B6. Ea poate fi luată din pește, produse lactate și orez brun.

CITEȘTE ȘI: Harta carențelor de vitamine și minerale. CE îți lipsește din organism în funcție de semnele apărute pe corp

Semnele care îți indică LIPSA de vitamine din organism. Ce trebuie să schimbi în dieta ta

Carența de vitamina D

Cunoscută și sub numele de vitamina soarelui, vitamina D crește riscul de anxietate când lipsește din organism – ea joacă un rol important în sănătatea mintală. Doza zilnică necesară este cuprinsă între 15 și 20 micrograme, ea putând fi luată din expunerea la soare și alimente precum pește gras și lapte fortificat. Dacă observi că ai o stare anxioasă, ieși din casă pentru o plimbare.

Carența de minerale

La fel ca vitaminele, și mineralele sunt importante pentru sănătatea psihică. Ele joacă un rol în producția neurotransmițătorilor și hormonilor care pot provoca afecțiunii mintale dacă nu se găsesc în valori normale. Nivelul scăzut de minerale din organism, netratat, crește riscul de anxietate și depresie.

Comentarii: