REVIEW

Parerea specialistilor: Spune-mi ce masina ai ca sa-ti spun ce personalitate ai – STUDIU

Felul în care mergi, vorbești, sau gesticulezi spune ceva despre tine. Modul în care îți alegi prietenii, hainele și accesoriile dezvăluie secrete ale personalităţii tale. La fel și alegerea mașinii – le transmite celorlalți detalii importante despre persoana ta.

Fie că îți cumperi o mașină roşie decapotabilă, o camionetă, un minivan sau un Beetle (broscuţa de la VW), mașina aleasă spune multe despre persoana ta, spun psihologii.

Un studiu recent clasifică nevoile şi personalităţile clienților de mașini în mai multe categorii clare: putere, statut, control, independență, stabilitate, inteligență.

Potrivit realitatea.net, minivan-urile spun că ai nevoie de stabilitate și escapade turistice; un coupe cu două uși pentru femei proclamă identitatea de gen; un SUV le spune oamenilor că au nevoie de aventură; brandurile de super-lux scot în evidența statutul și unicitatea.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE, au crescut amenzile! Lista obiectelor pe care trebuie să le ai tot timpul în mașină

Mașinile sport indică exuberanţa și impulsul specifice tinerilor; sedanul se potrivește unui spirit practic și stabil; autoturismele „cu mușchi”, cum ar fi un Camaro vechi, transmit oamenilor că îți poți controla impulsurile.

Hibridele pun evidența caracterul, sunt pentru cei care fac în general „cum este mai bine”, iar compactele le indică celorlalți caracterul tău statornic și rațional.

De exemplu: alegi un Toyota Hybrid. Această mașină ar spune că ești un consumator inteligent, căruia îi pasă de mediul înconjurător, potrivit auto.ro. Dacă alegi un Range Rover Sport, această mașină are totul: are putere, are viteză, este sportivă și totuși clasică; este ceva mare, dar totuși sexy

Mașinile decapotabile, pe de altă parte, oferă libertate, deci se potrivesc unui spirit tânăr, liber, în căutare de noi provocări, chiar și unei persoane romantice, pentru care o ieșire seară cu “decapotabila” înseamnă și un cer înstelat, bătaia vântului pe lângă urechi și un film bun la “Drive Cinema”, nu numai o defilare pe bulevard.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi pentru mii de şoferi: Ce să NU faci când îţi duci maşina la spălătorie – o DISTRUGE

Categoria oamenilor excentrici, cei care doresc să fie unici și să fie recunoscuți pentru asta. Ei vor opta pentru un Hummer, deși sunt mici de statură, sau pentru un Smart Roadster. Oricum, pentru un model mai rar întâlnit pe străzi și cu particularități deosebite: fie că este vorba de aspect, de putere sau de preț.

Culoarea maşinii nu este întâmplătoare

Roşie

Culoarea roşie a maşinii dezvăluie di­namismul şi energia proprietarului. E o fire puter­nică, pasională şi romantică, directă în relaţiile cu oame­nii. Are o atitudine directă, spune lucrurilor pe nume de fiecare dată. Nu suporţi min­ciună sau bârfă, considerând că prietenii se susţin reciproc şi ştiu să accepte defectele persoanelor apropiate.

Alb

Maşinile de culoare albă sunt pentru extrovertiţi, însă arată un şofer indecis, care nu ştie ce altă nuanţă îl reprezintă. Poate indica şi seriozitate sau simplitate.

Albastră

Persoanele cu maşini de culoare albastră sunt firi schimbătoare, care trec cu uşurinţă de la un tempera­ment calm şi liniştit la unul vulcanic, cu numeroase ie­şiri nervoase. În relaţiile cu prietenii, dau dovadă de ma­turitate, însă în situaţiile di­ficile nu ştiu să fie prudente.

CITEȘTE ȘI: NU mai porni aerul condiţionat IMEDIAT după ce urci în maşină! Iată de ce

Neagră

Persoanele care conduc o maşină neagră caută să im­pună respect în tot ceea ce fac. Au o personalitate pu­ternică, fiind destul de difi­cile în relaţiile cu prietenii. Sunt dominate de putere şi caută tot timpul să avanseze pe plan profesional.

Verde

Persoanele care conduc maşini în nuanţe de ver­de sunt firi prietenoase şi deschise, în care poţi avea încredere. Au un tempera­ment obişnuit, echilibrat şi de fiecare dată dau dovadă de maturitate, indiferent de situaţie. Le place să fie ascul­tate, să îşi expună punctul de vedere.

Gri

Dacă te numeri prin­tre persoanele care conduc maşini în nuanţe de gri, ar trebui să ştii că eşti o fire serioasă, matură în gândire şi calmă. Ştii cum să te com­porţi în societate, îţi place să întreţii o conversaţie şi să-ţi faci multe cunoştinţe.

Comentarii: