LIFESTYLE SANATATE

Avertisment fără precedent: Ce probleme de sănătate ai dacă te trezeşti noaptea la aceeaşi oră

Foto: Pinterest.com

Avertisment fără precedent al specialiştilor. Ce probleme de sănătate avem dacă ne trezim noaptea la aceeaşi oră? Nu e deloc încurajator.

 

Exista anumite sisteme interne si ceasul biologic care ajuta la gestionarea functiilor corpului. Starea spirituala si sanatatea fizica si conectate in mod direct.

 

Medicina traditionala chineza acorda o atentie sporita modului in care circula energiile in diverse parti ale corpului, la timpuri diferite. In ciclul de 24 de ore, corpul acorda energie diferita in functie de fiecare organ.

Daca te trezesti involuntar la aceeasi ora, zi de zi inseamna ca energia ta este fie blocata fie directionata gresit. Acest lucru genereaza dezechilibru energetic, ceea ce inseamna ca organismul incepe sa sufere. Organele tale au nevoie de energie pentru a se vindeca si a indeplini functiile.

Iata o lista cu orele si organele asociate cu ele. Multe dintre aceste blocaje ar trebui sa se vada atat fizic cat si emotional. Ar trebui sa fii atent la ce si cand mananci, pentru ca si asta pot fi cauzele simptomelor cu care te confrunti.

Intre 9 pm – 11 pm

De obicei, este perioada in care cei mai multi dintre oameni incearca sa adoarma. Este perioada in care sistemul endocrin se reechilibeaza, iar enzimele sunt inlocuite. Sistemul endocrin conduce hormonii si metabolismul. Daca nu poti sa adormi, s-ar putea sa fii blocat in modul lupta sau fugi.

Esti prins mental de evenimentele care au avut loc in aceasta zi sau te pregatesti deja pentru provocarile de maine. Foloseste mantre pozitive si scapa de gandurile care genereaza tensiune. De asemenea, este posibil sa nu poti dormi daca mananci nesanatos sau prea tarziu in noapte.

Intre 11 pm – 1 pm

Daca te trezesti in acest interval de vina ar putea fi resentimentele pe care le ai. Acum energia yin se transforma in energie yang. Aceasta din urma este foarte activa, iar corpul ar trebui sa o depoziteze pentru a o folosi in ziua urmatoare. Reintareste iubirea de sine si aprecierea incercand sa ramai calm si sa-ti conservi energia.

Din punct de vedere fizic acum este momentul in care vezica biliara descompune grasimile. Daca esti treaz este posibil sa mananci prea multe grasimi sau uleiuri nesanatoase.

Intre 1 am – 3 am

Este o perioada cruciala intrucat acum organismul incepe procesul de detoxifiere si regenerare. Ficatul descopune si elimina toxinele si lasa sangele proaspat si curat. Daca nu poti inchide ochi la aceste ore inseamna ca esti consumat de ura, frustrare si ganduri negative. Daca nu scapi de aceste toxine spirituale, atunci „ficatul” spiritual incearca sa-ti atraga atentia asupra lor.

Intre 3 am – 5 am

Organismul isi indreapta atentia in acest interval asupra plamanilor si la trimiterea oxigenului in corp. Asigura-te ca esti suficient de cald pentru a ajuta la facilitarea functiilor corpului. Daca te trezesti acum incearca sa faci exercitii de respiratie. Problemele legate de plamani dezvaluie, adesea, suparari si tristete.

Intre 5 am – 7 am

Orice toxina descompusa peste noapte in corp este gata sa fie eliminata din sistem, conform yourtango.com. Este timpul intestinului gros sa fie activ. O dieta de slaba calitate sau daca iei masa prea tarziu in noapte pot duce la probleme care te tin treaz acum.

Comentarii: