MOMS

Avertisment teribil al specialiştilor: Obiectele care sunt un adevărat PERICOL pentru cei mici

Foto: Pinterest.com

Ceasurile inteligente, Smartwatch, concepute pentru a-i ajuta pe părinți să-și supravegheze copiii, sunt problematice în ceea ce privește securitatea și respectul vieții private a minorilor, au avertizat miercuri mai multe asociații americane, informează AFP.

 

Asociații din domeniul protecției copilului, protejării drepturilor consumatorilor și protecției vieții private au anunțat, prin intermediul unui comunicat, că au cerut agenției guvernamentale Federal Trade Commission, responsabilă cu reglementarea activităților comerciale, să demareze o anchetă privind riscurile pe care aceste ceasuri le presupun și au cerut companiilor sistarea comercializării lor.

 

Asociațiile spun că ceasurile, în loc să-i protejeze pe copii, i-ar putea face vulnerabili în fața pirateriei sau a criminalității informatice. ”Venind în sprijinul dorinței părinților de a-și proteja copiii, aceste ceasuri inteligente, în realitate, îi pun în pericol pe cei mici”, a afirmat, într-un comunicat, Josh Golin, de la asociația ”O copilărie fără publicitate”.

Leguma uitată a românilor! Francezii caută această delicatesă prin fermele noastre și o EXPORTĂ pe bani grei

Studiu DEVASTATOR Ţigaretele electronice, PERICOL imens pentru sănătate

Cum poți păcăli organismul că este ODIHNIT după o noapte pierdută

”Încă o dată, vedem cum sunt comercializate obiecte inteligente destinate copiilor, fără să ne punem problema cum vor fi protejate bunurile personale ale copiilor. Părinții ar trebui să evite cumpărarea acestor ceasuri, precum și a oricărui alt dispozitiv inteligent pentru copii”, a continuat acesta.

Cum îți dai seama dacă produsele lactate din magazin conțin ULEI DE PALMIER

Știi CE reprezinta aceste CIFRE pentru organismul tău?

”Persoane necunoscute pot cu ușurință să preia controlul asupra ceasurilor și să le utilizeze pentru localizarea copiilor sau pentru a le intercepta convorbirile”, subliniază grupul de asociații, care dau drept exemplu ceasurile Caref sau SeTracker.

Dacă mănânci ȚELINĂ timp de o săptămână, iată ce SCHIMBĂRI au loc în organism

TOP Alimente sănătoase pentru oameni OCUPAȚI

Același grup a pus anul trecut problema riscurilor păpușilor inteligente, ceea ce a determinat FBI-ul să emită un avertisment referitor la aceste produse și a dus la retragerea lor de la comercializare.

Alimentele care pot controla ACIDITATEA GASTRICĂ. CE și CUM să mănânci

Alimentele esenţiale pentru dieta perfectă: De ce trebuie să le mănânci fermentate

În Germania, păpușa inteligentă ”Prietena mea, Cayla” a fost scoasă de la vânzare în luna februarie. Autoritățile au avertizat că aceste jucării îi pot spiona pe copii, conform Agerpres.

La începutul lunii octombrie, compania Mattel a renunțat la comercializarea unui megafon inteligent, cu comandă vocală, destinat copiilor, după numeroase critici din partea parlamentarilor și a organizațiilor pentru apărarea vieții private.

Comentarii: