LIFESTYLE

Bârna, ”puntea suspinelor” unei mari campioane

În 1984, echipa României de gimnastică triumfa la Jocurile Olimpice de la Los Angeles! Fetele au câștigat pentru prima dată în istorie titlul olimpic pe echipe.

Din ”trupa de aur” a făcut parte și Simona Păucă, gimnastă care s-a mai întors atunci acasă cu un aur olimpic la bârnă și un bronz la individual compus.

La 37 de ani distanță, fosta mare gimnastă, devenită antrenoare, a ajuns în cârje! Din cauza bârnei, Simona Păucă s-a ales cu o ruptură de menisc și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.

 „Până la 51 de ani și jumătate, nu mi-am rupt nimic, dar am reușit acum ca antrenoare să îmi rup meniscul. Cred că bârnei i-a fost dor de mine”, face haz de necaz dubla medaliată cu aur la olimpiada din 1984.

Dar mai tare decât ruptura de menisc, pe Simona o preocupă altceva. Recunoaște că este greu să fii antrenor de gimnastică în aceste vremuri.

„Este destul de dificil deoarece am intrat în 2020 cu o grupă de 25 de copii de 5, 6 ani și din septembrie nu a mai venit niciunul. Părinților le-a fost frică să le mai aducă să nu se îmbolnăvească”, mărturisește marea campioană.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a avea o viaţă sănătoasă: Specialiştii ne spun totul

Merge pe mâna Larisei la calificare

Și, în ciuda situației deloc roz în gimnastica românească, în ceea ce privește ultimele participări la olimpiadă, Simona rămâne o optimistă. Și crede în steaua Larisei Iordache.  Are doar cuvinte de laudă la adresa ei și este convinsă că liderul echipei naționale de gimnastică va prinde biletul pentru Tokyo!

„Are puterea să se califice, să treacă peste acele trei operații, chiar dacă două au fost greșite! Larisa a demonstrat că poate la Europenele de anul trecut. Dacă va ajunge la Tokyo va lua o medalie!”, este convinsă Simona Păucă, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

 

 

 

Comentarii: