NUTRITIE SANATATE

Băutura cu mentă și lămâie care curăță ficatul

botanistii.ro

Consumul unei băuturi aromate și răcoritoare cu mentă, miere și lămâie ajută la purificarea ficatului. Dar, înainte de a începe să o luați, reduceți cantitatea de alimente nesănătoase.

Băutura cu mentă și lămâie pentru un ficat curat

Principala componentă a acestei băuturi este menta aromată. Datorită proprietăților sale, aceasta poate afecta curățarea ficatului. În plus, menta poate ajuta organismul să scape de diverse disfuncții gastrointestinale, astm, boli respiratorii, răceli, dureri de cap, îmbunătățește circulația sângelui și ameliorează tensiunea.

CITEȘTE ȘI: Nutriționist: Dacă vrei să-ți regenerezi ficatul, fă asta

Pentru a o prepara, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • mentă – 1 pumn;
  • suc de la două lămâi;
  • suc dela o portocală;
  • miere – 2 linguri;
  • apă – 2 litri;

Spălați bine menta, tăiați-o și puneți-o într-un vas cu apă. Fierbeți apa și lăsați zeama să se încălzească încă 10 minute. Apoi, lăsați băutura să se infuzeze sub capac până se răcește complet. Se strecoară.

Pregătiți sucul de citrice, radeți o linguriță de coajă de lămâie, adăugați toate acestea la decoctul de mentă. La final se pune miere.

CITEȘTE ȘI: Apa care reduce riscul de a face cancer și care îți protejează inima și ficatul: Trebuie doar să adaugi acest condiment

Luați 1 cană din această băutură. În timpul zilei, trebuie să beți cantitatea pregătită.

Acest medicament ajută la normalizarea digestiei. Este potrivit pentru arsuri la stomac, diaree, dureri de cap, răceală, scrie publicația rusă Lenta.

Comentarii: