SANATATE

Nutriționist: Dacă vrei să-ți regenerezi ficatul, fă asta

cetipicagreu.ro

Ficatul este un organ important care îndeplinește multe funcții vitale în corpul nostru. Acest organ este responsabil de eliminarea toxinelor sau de acumularea de componente și minerale valoroase. Este foarte important să asigurăm un stil de viață sănătos, o dietă adecvată și să limităm consumul de alcool.

Cum poate fi regenerat ficatul ?

Ce trebuie făcut pentru a-l readuce la forma sa anterioară? De ce este important ficatul? Ficatul este un organ cu un rol cheie, deoarece facilitează eliminarea toxinelor din organism și, de asemenea, stochează componente importante.

Acest organ ajută, de asemenea, la reducerea efectelor nocive ale nicotinei sau ale alcoolului.

Ficatul susține sistemul imunitar, deoarece protejează organismul de efectele negative ale ciupercilor, virușilor sau paraziților.

CITEȘTE ȘI: Apa care reduce riscul de a face cancer și care îți protejează inima și ficatul: Trebuie doar să adaugi acest condiment

În acest moment, merită menționat și faptul că acest organ procesează globulele roșii folosite. Acest lucru permite ca unele dintre ele să fie folosite din nou de către organism.

Limitarea alcoolului

Dacă doriți să vă păstrați ficatul în formă bună, este esențial să vă limitați consumul de alcool. Cantitățile excesive contribuie la apariția cirozei sau a steatozei alcoolice. Deoarece are o funcție de detoxifiere, sarcina sa va fi să elimine cât mai repede toxinele dăunătoare din organism.

Cantitățile mari de alcool distrug celulele hepatice și fac imposibilă recuperarea completă a ficatului.

O dietă ușor de digerat

Un alt aspect important este să introduceți în dieta dumneavoastră alimente ușor de digerat. În special, aceasta ar trebui să includă o mulțime de fructe și legume proaspete. Este important să consumați produse care conțin acizi grași sănătoși. În ei se dizolvă vitaminele care afectează funcția hepatică (A, D, E și K). De asemenea, nu uitați să vă mențineți corpul bine hidratat, bând cel puțin doi litri de apă pe zi.

Activitatea fizică și prevenirea

Activitatea fizică regulată ajută la eliminarea substanțelor nocive din organism și reduce grăsimea corporală. Acumularea acesteia poate fi deosebit de periculoasă pentru ficat, datorită faptului că se poate acumula în jurul organului.

În plus, respectați regulile legate de igienă, spălați-vă des pe mâini și fiți atenți la sterilitatea diferitelor obiecte.

De asemenea, cereți medicului dumneavoastră de familie analize adecvate pentru a exclude anomaliile hepatice.

Plante pentru curățarea ficatului

Este bine să includeți în alimentația dumneavoastră și plante care ajută la curățarea ficatului.

CITEȘTE ȘI: Condimentul care previne cancerul de colon și protejează plămânii și ficatul de toxine

Printre cele mai populare se numără:

Urzica

Are un efect antiinflamator și îmbunătățește procesele metabolice la nivelul ficatului. Va ajuta la curățarea organismului de substanțe toxice.

Ciulinul de lapte

Susține regenerarea celulelor hepatice și îl protejează de agenții toxici.

Anghinarea

Reduce concentrația de colesterol rău din sânge și ajută ficatul să se regenereze mai repede. Stimulează producția și secreția de bilă, care are un efect benefic asupra absorbției grăsimilor în sistemul digestiv.

Comentarii: