LIFESTYLE

Când apar primele vinete ROMÂNEȘTI în pieţe?

Chiar dacă intermediarii din pieţe încearcă să ne convingă că deja s-au copt vinetele româneşti, de fapt, produsele lor sunt din import. Cel mai probabil din Italia şi Spania.

Primele vinete româneşti se coc în sere sau solarii la finalul lunii iunie, începutul lui iulie, iar cele de grădină la sfârşitul lunii iulie, începutul lui august.

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume

Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China, iar în Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud.

Gustul amărui al vinetei necoapte a adus, pe nedrept, o reputaţie negativă acestei legume în Evul Mediu. Timp de sute de ani oamenii nu au mâncat vinete deoarece erau convinşi că aduc nebunia, lepra şi cancerul.

CITEȘTI ȘI: Cum putem RECUNOAȘTE fructele și legumele cu PESTICIDE din magazine

                        Pesticidele, otrava din fructele și legumele noastre. VEZI care au conținutul cel mai mare

Leguma şi-a recuperat treptat din prestigiu, recucerindu-i pe oameni ca plantă decorativă înainte de a le ajunge, din nou, în farfurie, unde a şi rămas, începând cu secolul al 18-lea.

Citeste mai mult
Comentarii: