NUTRITIE SANATATE

Care este cea mai folosită rețetă de ciorbă

pizzacolosseum.ro

Ciorba de burtă este și astăzi cea mai folosită rețetă de ciorbă, indiferent de zona geografică sau de modalitatea de preparare.

Aceasta are doar beneficii, iar timpul pe care îl vei petrece în bucătărie va fi substanțial mai redus dacă vei alege să folosești burtă prefiartă.

Ingredientele pentru ciorba de burtă sunt destul de diverse, dacă vrei să obții un preparat bogat și savuros.

Modul de preparare este foarte simplu, iar gustul desăvârșit te va încânta la maxim.

CITEȘTE ȘI: Rețeta simplă de ciorbă tradițională de văcuță, preparată în funcție de preferințe – Exquis

Care este cea mai folosită rețetă de ciorbă

Ingrediente:

  • O caserolă de burtă prefiartă
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1 păstârnac
  • 4 gălbenușuri
  • 500 g smântână grasă
  • 2 linguri oțet
  • 3 căței de usturoi
  • Sare, piper
  • Pătrunjel proaspăt tocat

Care este cea mai folosită rețetă de ciorbă

Mod de preparare:

Burta se mai dă într-un clocot până devine perfectă de mestecat, după care se strecoară supa obținută din acest proces și se lasă pe foc.

Urmează să adaugi și legumele să fiarbă, adică morcovul dat pe răzătoare, ceapa și păstârnacul, timp în care trebuie să tai burta fâșii subțiri.

Aceasta va fi ulterior adaugată în oală și se lasă pe foc, până când sunt și legumele fierte.

Între timp, într-un alt bol, adăugăm gălbenușurile de la patru ouă și 500 de grame de smântână, pe care le amesteci bine.

Oprește focul de la aragaz, apoi cu un polonic pune zeama fierbinte în bolul cu ou și smântână, până când acesta va ajunge la aceeași temperatură ca și cea din oală.

În acest fel, te vei asigura de faptul că ciorba nu se va tăia. Când obții o zeamă și în bol, o torni deodată în oala de pe aragaz.

CITEȘTE ȘI: Iubitorii de ciuperci își găsesc plăcerea în cea mai gustoasă ciorbă – Exquis

Se adaugă apoi oțetul după gust, dar și usturoiul pisat.

Ultimul pas este de a adăuga pătrunjelul tocat, după care ciorba se lasă la odihnit acoperită cu un capac timp de 10 minute.

Comentarii: