NUTRITIE SANATATE

Care sunt efectele secundare neașteptate ale scorțișoarei: Cum este modificată tensiunea arterială

Scorțișoara se numără printre cele mai populare condimente din întreaga lume. Este ușor de recunoscut, iar aroma sa nu poate fi confundată.

Există două tipuri de scorțișoară pe care le putem găsi pe piață. Unul este Ceylon și celălalt cassia. Cel de-al doilea tip de scorțișoară este mai ușor de găsit și are o aromă mai puternică.

Cu toate acestea, există un lucru pe care toată lumea ar trebui să îl știe. Dacă scorțișoara este consumată în cantități mari, aceasta poate dăuna grav sănătății unei persoane. Acest lucru se datorează substanței cumarina conținută în ea, folosită mai ales în parfumerie.

CITEȘTE ȘI: Poate fi scorțișoara toxică? Cum poți să îți dai seama

Iată câteva motive pentru care ar trebui să reduceți la minimum utilizarea acestui tip de scorțișoară:

1. Poate afecta ficatul

Am menționat deja că aportul de cumarină în cantități mari poate fi periculos pentru sănătatea unei persoane.

2. Creează un risc de afte și răni în gură

Acest tip de scorțișoară conține substanța cinamaldehidă. Aceasta este cea care poate provoca reacții alergice la unele persoane. Bineînțeles, dacă consumi cantități minime de condiment, acesta nu îți va face rău. În cazul în care luați cantități mai mari, poate apărea o reacție alergică, de exemplu: coșuri în mucoasa gurii, umflarea limbii și altele.

3. Scăderea dramatică a tensiunii arteriale

Persoanele care au probleme cardiace sunt conștiente că ingredientul este un prim ajutor în scăderea tensiunii arteriale. Acest condiment imită efectul insulinei. Acesta este un hormon care ajută ca zahărul să fie procesat de celule. Cu toate acestea, dacă luați o cantitate mare de scorțișoară, sângele dumneavoastră poate scădea la niveluri periculos de scăzute. Atunci când adăugați condimentul în produsele de patiserie, fiți foarte atenți la cantități.

CITEȘTE ȘI: Mierea cu scorţişoară, combinaţie din medicina tradiţională chineză: Lista bolilor pe care le tratează

4. Interacționează cu unele medicamente

Se crede că scorțișoara este capabilă să influențeze medicamentele pentru inimă și ficat. Poate crește efectele secundare ale acestora sau poate interacționa cu unele dintre ele. Articolul are doar scop informativ. El nu înlocuiește un consult medical sau o dietă echilibrată!

Comentarii: