REVIEW

Moduri simple de a curăța covorul potrivit cu metoda orientală

Locuitorii din țările estice cunosc valoarea covoarelor de înaltă calitate și știu cum să le curețe în așa fel încât mai târziu să nu fie nevoie să apeleze la servicii de curățare uscată.

Această experiență utilă poate fi adoptată de majoritatea persoanelor care doresc să își asume singure sarcina de a-și curăța covoarele.

Curățarea covoarelor după metoda agenților de curățare orientală

Curățarea covoarelor folosind metoda agenților de curățare orientală nu va fi dificilă. În plus, pentru aceasta puteți folosi uneltele care se găsesc în aproape fiecare casă. După efectuarea unor manipulări simple, covoarele de acasă vor străluci de curățenie și vor arăta ca noi.

CITEȘTE ȘI: Cum să scapi de mirosurile neplăcute din covor

Pentru a curăța covorul în mod oriental, va trebui să obțineți următoarele:

  • amoniac – 1 linguriță;
  • detergent – 1 linguriță;
  • apă – 1 l.

Pulberea trebuie dizolvată în apă. În cazul în care covorul de acasă este de culoare deschisă, atunci ar trebui să luați un produs care are un efect de înălbire. În această compoziție trebuie să adăugați amoniac și să spumați produsul rezultat.

Spuma rezultată trebuie aplicată pe perie și frecată în covor cu mișcări circulare. Spuma trebuie lăsată pe covor timp de 10-20 de minute, apoi îndepărtați orice reziduu cu un burete umed sau microfibră.

Dacă nu a fost posibil să se scape de contaminanți de prima dată, atunci curățarea trebuie făcută din nou. Se recomandă să curățați covorul cu mănuși de cauciuc. Cei care tolerează cu greu mirosul de amoniac, se recomandă să poarte o mască.

Reguli de bază pentru îngrijirea covoarelor din casă

Pentru a vă păstra casa curată, va trebui să vă curățați covoarele în mod regulat. În ciuda faptului că astfel de acoperiri nu pot fi spălate în mod obișnuit, tot nu trebuie să ignorați o astfel de contaminare.

Covorul servește drept mediu favorabil pentru microorganismele periculoase și acarienii care pot duce la apariția unor boli grave.

Pentru a preveni apariția efectelor secundare, va trebui să respectați mai multe recomandări importante:

  • trebuie să curățați în mod constant covorul;
  • straturile ușoare trebuie curățate cel puțin o dată pe săptămână;
  • înainte de a începe să spălați covorul și să curățați petele existente, primul pas este să îndepărtați părul de animale de companie, precum și toate resturile mici;
  • după efectuarea curățării umede, covorul trebuie să fie complet uscat orice pete care apar pe covor trebuie curățate imediat, deoarece este departe de a fi întotdeauna posibilă curățarea petelor vechi.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un covor: Tipuri, avantaje și dezavantaje

Un aspirator va ajuta la simplificarea curățării covorului, dar dacă acesta nu este disponibil, puteți recurge la alte metode de curățare.

Comentarii: