SANATATE

Cartoful, important în medicina naturistă: Patru afecţiuni comune pe care le tratează

Foto: Pinterest.com

Medicina naturista sustine ca exista o serie de boli ce pot fi tratate cu cartofi, daca sti cum sa-i folosesti. Acest lucru se datoreaza faptului ca acasta leguma este foarte bogata ub vitamine si minerale.

Ulcerul – Cum sa il folosesti

Cartoful are proprietati cicatrizante si calmante de aceea sucul de cartofi este recomandat persoanelor care sufera de ulcer. Se consuma doar sucul de cartofi, care se obtine prin stoarcerea acestora in blender, pe stomacul gol dimineata, apoi cu 30 de minute inainte de pranz si cu 30 de minute inainte de cina. Acest tratament se tine maxim 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Delicii de post: Secretul celor mai gustosi cartofi țărănești

Insomnia – cum il folosesti

Fiind foarte bogati in vitamina B6, cartofii au un rol foarte mare in mentinerea sanatatii sistemului nervos. Astfel, 100 de grame de cartofi copti contin 21% din necesarul de B6 recomandat zilnic. Iar acidul gama-aminobutiric ajuta in tratarea insomniei si reduce stresul.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic surprinde: Cartofii prăjiţi NU sunt nocivi. Alta este problema

Anemia si infectiile urinare – cum il folosesti

Un studiu recent arata ca acest aliment ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si reduce riscul de aparitie a infectiilor urinare. Mai mult decat atat, datorita continutului mare de fier, cartofii consumati copti, ajuta la tratarea anemiei.

Comentarii: