NUTRITIE SANATATE

Ce efect au merele asupra ficatului

it.finance.yahoo.com

Ce efect au merele asupra ficatului. Merele nu sunt doar gustoase, ci și utile. Toată lumea a auzit maxima conform căreia consumul a cel puțin unul din acest fruct pe zi ține doctorul departe.

Ce efect au merele asupra ficatului?

Extractul de polifenoli extras din merele galbene reduce stresul asupra ficatului și îl protejează de daunele care pot fi cauzate de colita ulcerativă. Se știe, de asemenea, că soiurile de mere diferă nu doar prin culoare și gust, ci și prin spectrul de acțiune.

CITEȘTE ȘI: Merele – cum afectează sângele și organismul

Mere golden

Merele de aur sunt recomandate pentru îmbunătățirea vederii, precum și pentru prevenirea și tratamentul stadiilor incipiente ale aterosclerozei. Potrivit celor mai recente cercetări, merele galbene protejează ficatul de daunele provocate de procesele inflamatorii din intestine, în special de colita ulcerativă.

Potrivit informațiilor publicate în International Journal of Molecular Science (IJMS), 35% dintre pacienții cu boli inflamatorii intestinale suferă ulterior de colită ulcerativă, boala Crohn, afecțiuni ale ficatului, precum și de probleme articulare, ale pielii și ale ochilor.

Potrivit oamenilor de știință, unul dintre motive este legat de bacteriile intestinale care pătrund cu ușurință în ficat din cauza intestinelor slăbite. Aceștia sunt convinși că polifenolii obținuți din merele italiene vor ajuta la ameliorarea ficatului și la menținerea sănătății acestuia.

Prima etapă a experimentului a fost realizată pe șoareci, la care mai întâi a fost indusă în mod artificial colita ulcerativă, iar apoi au început să îi trateze cu polifenoli din mere. Experimentele de laborator au arătat că țesuturile rozătoarelor care au primit extractul medicinal arătau semnificativ mai bine decât cele ale rudelor lor care nu au primit extractul de măr.

Important este că, odată cu utilizarea extractului de polifenoli, scade permeabilitatea intestinală și gradul de afectare a ficatului, au concluzionat cercetătorii. În plus, mărul conține antioxidanți care protejează țesutul hepatic de deteriorare.

CITEȘTE ȘI: De câte mere ai nevoie pe zi pentru a asigura sănătatea inimii și a stomacului

Vitamina C și epicatechina din fruct au același efect. Radicalii liberi pot provoca leziuni hepatice și pot duce la apariția unor boli precum ciroza și hepatita. Mărul este bogat în vitamina B6, care normalizează procesele metabolice din ficat, îmbunătățește funcția acestuia și promovează recuperarea sa, potrivit actualno.com.

Comentarii: