RELATII

Ce NU știai despre femeile DEPENDENTE de sex

Dintre toate dependențele existente în lume, probabil cea mai plăcută este dependența de sex. Cu toate acestea, ea este tratată ca o problemă psihologică și, ca orice astfel de afecțiune, poate influența negativ viața persoanei afectate, nefiind nici pe departe un lucru de dorit. Deoarece dependența de sex este foarte stigmatizată, nu se cunosc prea multe date despre ea și acesta este și motivul pentru care ne vine greu să acceptăm atât această problemă, cât și persoanele care au nenorocul de a suferi de așa ceva.

Iată mai jos care sunt cele mai interesante curiozități despre nimfomane. Cunoașterea lor te vor ajuta să înțelegi mai bine această afecțiune psihologică, sperăm noi.

Pentru început trebuie să știi că termenul „nimfomanie” provine din mitologia greacă, atunci când nimfele erau niște spirite ce se ascundeau în natură. Acestea aveau întotdeauna înfățișarea unor femei tinere și frumoase. Termenul „manie” se referă la un comportament compulsiv, care nu poate fi controlat în ciuda tuturor eforturilor.

Termenul „nimfomanie” se aplică doar femeilor!

Greșit! Există un termen și pentru bărbați, dar mai mult ca sigur nu l-ai auzit până acum: „satiriazis”. De ce se întâmplă acest lucru? Probabil pentru că dependența de sex a bărbaților a fost întotdeauna privită cu indulgență, ca și cum ar fi ceva normal, în vreme ce la femei a fost întotdeauna aspru judecată, ba chiar s-a încercat și tratarea acestei afecțiuni prin diverse metode nu tocmai sigure.

Nimfomania este cauzată de… alimentație!

În epoca victoriană, medicii vremii găsiseră și cauzele care, credeau ei, conduc la instalarea nimfomaniei: consumul mâncărurilor prea grase, prea multă ciocolată, zăbovirea asupra gândurilor impure, citirea cărților sunt doar câteva dintre acțiunile care, conform medicilor vremii, ar fi afectat nervii sensibili ai femeilor, sporindu-le pofta de sex.

Cum au o siluetă de invidiat? Vedete care mănâncă ACELAȘI lucru în fiecare zi!

Secretul longevităţii: ce INGREDIENTE folosesc chinezii pentru a trăi mai mult

Peste 80% dintre bărbații din politica românească se îmbracă DEZASTRUOS

Nimfomania afectează ”doar” 3% din populația feminină

Numai 3% dintre femei sunt nimfomane, adică manifestă o nevoie ieșită din comun, compulsivă, de a face sex. Totuși, în ziua de azi, termenul nu mai este acceptat întotdeauna ca descriind neapărat o boală a psihicului, pentru că, argumentează medicii, este greu de stabilit o măsură a libidoului „normal”. Părerile sunt, desigur, împărțite în acest sens.

Cauzele nimfomaniei sunt… chimice!

Nu se știe exact care este cauza instalării nimfomaniei, dar se crede că este vorba despre un dezechilibru al nivelurilor de serotonină, dopamină și norepinefrină, atunci când este vorba despre o cauză chimică.

Foto: Pinterest.com

Nimfomania debutează în urma unei traume și nu este vreo tendință spre desfâu

Din punct de vedere psihologic, nimfomania nu este cauzată de vreo tendință a femeii spre desfrâu, așa cum se credea pe vremuri. Dimpotrivă, în cele mai multe cazuri, femeia în cauză a suferit un abuz sexual în trecut. Psihologii susțin că femeile care au fost abuzate devin obsedate de ideea de a recâștiga puterea care le-a fost furată, însă își pierd controlul în această încercare. Așadar, poate fi vorba și despre o traumă, nu doar despre un dezechilibru chimic în corp.

Nimfomania este însoțită de o boală psihică gravă

Nu de puține ori, nimfomania este legată de o altă boală psihică gravă: depresia bipolară. Aceasta este caracterizată de perioade de depresie profundă, urmate de perioade de manie, în care persoana bolnavă manifestă grandoare, entuziasm excesiv și, printre altele, un comportament sexual compulsiv, care poate fi chiar periculos (de multe ori, persoanele bipolar fac sex spontan și nu se protejează). O altă boală de care este legată nimfomania este demența – au existat foarte multe cazuri în care persoane care suferă de boli neurodegenerative au manifestat un comportament sexual compulsiv.

Pesticidele, otrava din fructele și legumele noastre. VEZI care au conținutul cel mai mare

Nu vei mai mânca niciodată acest tip de pește! Iată DE CE

Hainele noi trebuie splălate înainte de a le purta?

Nimfomania nu este echivalentă cu excitarea

Hipersexualitatea unei femei nu este provocată doar de faptul că iubește sexul. De cele mai multe ori, apar gânduri invazive, fantezii intense sau nevoi fizice foarte puternice, care afectează capacitatea femeii de a funcționa normal, de a avea o viață normală și chiar de a-și face prieteni. Există multe comportamente cauzate de nimfomanie care fac imposibile inclusiv relațiile amoroase de durată: infidelitatea, atașamentul exagerat sau dependența de pornografie.

Toate aceste curiozități legate de nimfomane și nimfomanie ne ajută să înțelegem mai bine o afecțiune pentru care femeile au fost judecate și pedepsite aspru, fără să fie vinovate cu adevărat de ceva. Chiar dacă este o temă incitantă pentru filme, cărți erotice și seriale, nimfomania este o problemă care poate distruge viața socială a unei femei.

Comentarii: