REVIEW

Ce parte a foliei de aluminiu ar trebui să folosim atunci când gătim cu ea?

Foto: Pinterest.com

Ce parte a foliei de aluminiu ar trebui să folosim atunci când gătim cu ea? . Suntem absolut convinși că nu există persoană care să nu fi dat peste folia de aluminiu. Cu toate acestea, ați observat că o parte este mai netedă, iar cealaltă este mată?

Mulți au respins-o ca pe ceva neimportant, dar adevărul este că există o explicație pentru această diferență.

CITEȘTE ȘI: Cum să NU folosești folia de aluminiu în bucătărie

Ce parte a foliei de aluminiu ar trebui să folosim atunci când gătim cu ea?

Din punct de vedere teoretic, lucrurile stau cam așa. Folosind partea lucioasă în sus, razele de căldură în infraroșu vor fi reflectate cât mai mult posibil și acest lucru poate împiedica arderea vasului. Ce se întâmplă dacă decideți să puneți partea mată a foliei în exterior rămâne de văzut.

Partea exterioară este cea mată, iar cea interioară este cea lucioasă. Acest lucru înseamnă că încălzirea alimentelor acoperite cu folie de aluminiu va crește cu până la 15 procente. Partea lucioasă contribuie la creșterea temperaturii.

Trebuie să întoarcem partea lucioasă în interior dacă vrem să păstrăm produsul cald pentru mai mult timp. Cu toate acestea, dacă nu aveți mult timp la dispoziție, folosiți întotdeauna partea mată la exterior și partea lucioasă la interior.

CITEȘTE ȘI: Cum grăbești procesul de vindecare atunci când ești răcit: Încearcă trucul cu folia de aluminiu

Astfel, veți economisi timp și vasul se va coace mult mai repede. Totuși, această regulă este valabilă pentru tratarea termică a produselor la peste 500 de grade. Aceasta înseamnă că, dacă coaceți într-un cuptor convențional, regula privind părțile laterale ale foliei nu se aplică, potrivit actualno.com.

Comentarii: