NUTRITIE SANATATE

Supele pe care cei în vârstă nu ar trebui să le mănânce

healthline.com

Supele pe care cei în vârstă nu ar trebui să le mănânce. Supa este considerată una dintre cele mai utile mâncăruri. Cu toate acestea, persoanele în vârstă, precum și copiii mici, ar trebui să aibă o dietă diferită de cea cu care au fost obișnuiți la o vârstă mai fragedă.

Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Andrey Lisenkov. Potrivit expertului, acest lucru se datorează în primul rând faptului că, cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât mai multe diagnostice are în fișa medicală.

Iar acest lucru, la rândul său, necesită o atenție deosebită atunci când planifică dieta. Unele alimente pot fi complet interzise, în timp ce altele pot fi consumate ocazional și în cantități mici.

CITEȘTE ȘI: Supa care accelerează procesul de digestie și îți face pielea mai frumoasă

Supele contraindicate pentru persoanele în vârstă

Potrivit nutriționistului, în primul rând, persoanele de peste 60 de ani ar trebui să renunțe la supele care conțin ciuperci, carne de vită și leguminoase.

„Aceste alimente nu vor face decât să creeze o încărcătură excesivă asupra tractului gastro-intestinal al persoanelor în vârstă. Nu sunt excluse reacții adverse sub formă de flatulență, arsuri la stomac, greață etc.”, spune nutriționistul.

Tot pe lista supelor „interzise” se află și ciorbele bogate în carne (în special carne de vită sau de porc). După cum explică doctorul Andrey Lysenko, acestea pot provoca o creștere bruscă a nivelului de colesterol din sânge.

CITEȘTE ȘI: Supa minune: Te ajută în vindecarea răcelii – Diferențele se văd în aceeași zi

„Supele care conțin fasole, ciuperci, cârnați, mazăre, măsline sunt, de asemenea, contraindicate pensionarilor. Acestea sunt greu de digerat. Și având în vedere că metabolismul la bătrânețe este deja redus, iubitorii de supe delicioase nu pot evita problemele de îngrășare”, avertizează nutriționistul.

În plus, persoanele în vârstă ar trebui să excludă din dieta lor supele picante. Acestea provoacă flatulență și arsuri puternice la stomac, potrivit actualno.com.

Comentarii: