REVIEW

Ce să faci pentru a nu ți se mai îngrășa părul: Sfaturile profesioniștilor

eucerin.co.uk

Producătorii de șampoane ne prezintă în mod constant noi și noi produse care sunt concepute pentru a rezolva imediat „toate problemele cu părul problematic” – dar în practică nu ajută prea mult. Reclamele lor nu sunt nimic mai mult decât un artificiu de marketing – părul necesită mult mai mult decât un simplu șampon.

Filtre de duș

Dacă locuința dumneavoastră nu are un sistem de filtrare puternic și locuiți într-un mediu urban, atunci aveți o problemă – deoarece conținutul excesiv de minerale și componente agresive din apa de la robinet dăunează părului.

Folosiți filtre locale care se plasează pe grătarul dușului și rețin o parte semnificativă a impurităților – astfel apa devine curată și neutră pentru piele și păr.

CITEȘTE ȘI: Remediile naturale la care poți apela pentru un păr sănătos și mătăsos: Se găsesc în orice gospodărie

Regula timpului egal

La șamponare se lasă adesea timp de 3-5 minute, mai ales dacă părul este foarte murdar. Apoi se face o spălare rapidă și totul pare în regulă. Regula „timpului egal” spune: trebuie să vă spălați părul și pielea exact atât timp cât ați ținut șamponul pe ea.

Îngrijirea scalpului

O altă problemă, în special pentru doamnele cu părul des și unghii lungi, este clătirea insuficientă a scalpului. Amintiți-vă cu câtă atenție și pentru cât timp coaforul dumneavoastră vă spală părul și vă masează capul și ce prospețime simțiți după manipulările sale.

Nu este vorba deloc de un șampon sau de o mască specială – tot secretul stă în mâini. Masajul trebuie făcut cu vârful degetelor, pornind de la ceafă, mergând de-a lungul capului prin tâmple, apoi părul este spălat pe lungime cu spumă.

Șamponul – ușor, dar nu fără sulfat

Șampoanele nu sunt necesare pentru un scalp gras. Șampoanele fără sulfați, cu analogi slabi de agenți tensioactivi (surfactanți), sunt acum în vogă. Dar nu orice păr are nevoie de astfel de mijloace. Ele sunt potrivite pentru părul uscat și pielea iritată, sunt groase și dense în sine.

Dar astfel de șampoane abia fac spumă și nu sunt o opțiune bună dacă pielea este grasă și murdară. Vei pune doar un alt strat de îngrijire pe ea care nu o va curăța cu adevărat, ci doar o va îngreuna.

Dacă vrei totuși un șampon util, atunci folosește două tipuri. Unul normal – pentru rădăcini, și altul, fără sulfați – pentru lungimea părului și vârfuri. Și nu uitați – sarcina șamponului este doar de a curăța, nu de a îndeplini funcțiile suplimentare incluse în pliantele publicitare. Există alte mijloace pentru ele.

Fără spălare și cu un spray – în loc de balsam și măști

Balsamurile și măștile sunt puternice, dar rareori se aplică fără probleme și au dezavantajele lor. A sta cu o mască de păr timp de 30 de minute în baie nu este pentru orice femeie. Iar balsamul pur și simplu nu are timp să acționeze dacă îl aplici doar 3-5 minute – astfel încât înfășoară părul din exterior, dar nu îl hrănește.

Ca urmare, părul rămâne uscat, iar masca intensă care a ajuns pe piele o face grasă. Soluția este reprezentată de produsele pe bază de apă, fără spălare, mătase lichidă și spray pentru părul uscat. Acestea pătrund mai adânc, protejează părul în timpul uscării, îi conferă netezime și ajută la pieptănare.

CITEȘTE ȘI: Cât de sănătos e părul tău: Testul pe care îl poți face chiar la tine acasă

Nu te culca cu părul ud!

Este foarte recomandat să reduceți uscarea cu uscătorul de păr – aerul fierbinte are un efect negativ asupra pielii. Totuși, există o greșeală și mai mare – să te duci la culcare cu părul ud. Mai bine amânați spălarea până dimineața.

Motivul este foarte simplu: părul nu are timp să se usuce. Iar perna, dacă nu o folosești pentru prima dată după spălare, a reușit deja să absoarbă particule de piele și sebum, care se lipesc mult mai ușor de suprafețele umede și provoacă murdărie și igrasie. Ca să nu mai vorbim de faptul că părul tău nu se va usca cum trebuie dacă îl apeși pe pernă.

Comentarii: