NUTRITIE SANATATE

Pericolul ascuns al bananelor despre care nimeni nu vorbește

fedandfit.com

Cei mai mulți oameni preferă bananele verzi necoapte celor galbene coapte. Toată lumea știe că acestea părăsesc rafturile magazinelor mult mai repede. Și nu e de mirare – pentru că sunt mai dulci și, prin urmare, mai gustoase.

Dar poate că bananele verzi sunt la fel de sănătoase ca și cele galbene? Sau chiar mai mult? Haideți să aflăm dacă bananele verzi sunt dăunătoare sau benefice pentru sănătate.

Terciul de banane este un aliment minunat și sănătos. Este bogat în vitamine și minerale. Fibrele alimentare conținute de acest fruct fac din banană un produs indispensabil pentru cei care își controlează pofta de mâncare și au grijă de un metabolism corect.

CITEȘTE ȘI: Când bananele pot face mai mult rău decât bine: Bolile care te împiedică să le consumi

Conținutul unei banane coapte diferă de cel al unei banane verzi doar prin faptul că aceasta conține zahăr care a fost de fapt transformat în amidon. Datorită acestei transformări miraculoase, banana coaptă dobândește un gust dulce și bogat, care lipsește din fructul verde.

Ar fi o greșeală să credem că bananele galbene sunt mai puțin sănătoase doar pentru că conțin zahăr. Sistemul digestiv uman este configurat în așa fel încât amidonul din fructele verzi se transformă mai devreme sau mai târziu în zahăr. Deci, în acest sens, nu există o mare diferență în acest caz.

Cu toate acestea, potrivit oamenilor de știință, există mai multe beneficii decât bananele verzi.

  • Amidonul conținut în ele este rezistent.
  • Contribuie la menținerea microflorei intestinale normale,
  • Reduce procesele inflamatorii din organele digestive,
  • Reglează glicemia.
  • Acest amidon este un bun agent de pierdere în greutate, astfel că bananele verzi provoacă o senzație de sațietate mai repede decât cele galbene.

Furnizorii acestor fructe tropicale susțin că orice banană este potrivită pentru alimentație – verde, galbenă și chiar cu mici pete negre. La urma urmei, frumusețea exterioară a acestui fruct nu este singurul său avantaj. În general, atunci când faceți cumpărături într-un hipermarket sau într-o piață, nu ar trebui să ratați bananele verzi.

Pericolul ascuns al bananelor despre care nimeni nu vorbește

În ciuda acestei abundențe de proprietăți utile ale bananelor, medicii încă nu recomandă să abuzezi de ele. Aceste fructe conțin o mulțime de carbohidrați. Din cauza conținutului ridicat de fructoză, bananele trebuie consumate cu mare atenție de persoanele cu diabet și obezitate.

Există, de asemenea, un dezavantaj în ceea ce privește capacitatea acestor fructe de a elimina excesul de lichid din organism – acest lucru duce la o creștere a vâscozității sângelui. Prin urmare, în prezența bolilor vasculare și a tendinței de a forma cheaguri de sânge, nu se recomandă consumul de banane în cantități mari.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci dacă ai probleme cu rinichii: De ce se găsesc bananele pe listă

Câte banane poți mânca?

Depinde de rata de calorii, de profesie și de prezența anumitor boli. Este puțin probabil ca o banană pe zi să dăuneze cuiva. Experții sfătuiesc să vă limitați la maximum 2-3 banane mici pe zi pentru a obține beneficii maxime și pentru a nu depăși doza zilnică de carbohidrați și calorii.

Pentru persoanele care încearcă să slăbească, este mai bine să reducă la minimum consumul acestor fructe și să nu mănânce mai mult de 1-2 pe săptămână.

Comentarii: